Primarul Allen Coliban îl va demite pe ultimul mare director al lui...

Primarul Allen Coliban îl va demite pe ultimul mare director al lui Scripcaru

1 56

În intervenția sa video pe facebook de vineri seara primarul Brașovului Allen Coliban a dezvăluit planul de măsuri pentru îndepărtarea lui Nicolae Aldea, șeful Poliției Locale, din poziția de forță care i-a fost conferită de George Scripcaru. Pleacă unii (ai lor) vin ai noștri (usr)!
Pretextul, întemeiat sau nu, ar fi abaterile de la Regulamentul acestei structuri în legătură cu examenele la care sunt supuși polițiștii locali și tăcerea lui aldea în această privință. O altă solicitare a primarului s-a referit la presupuse fraude în procesul de examinare, dar această ipoteză și-a găsit deja drumul spre cercetarea penală a cazurilor, declanșată fiind chiar la cererea lui Aldea înaintată către IPJ Brașov.
Ultimatumul primarului către acesta expiră luni, când șeful poliției locale trebuie să aducă lămuriri și în privința încălcărilor de regulament, altfel îl paște demiterea prin intermediul unei comisii de disciplină convocată de primar.

Operațiune declanșată în toată țara
Acțiunea de înlocuire a conducerii Poliției Locale nu este singulară în cazul Brașovului, ea este declanșată la nivelul întregii țări, acolo unde USR-Plus are primari iar șefii polițiilor locale au fost unși în trecut de foștii primari PNL sau PSD. Și în București s-a declanșat o asemenea acțiune. Poliția Locală este o structură de forță locală, cu sute de angajați loiali celor care i-au angajat. Nu de puține ori polițiștii locali au acționat ca o armată personală a foștilor primari, abuzivă de multe ori, cu sarcini precise de supraveghere a adversarilor politici, dar și economici,care au desfășurat chiar acțiuni represive împotriva celor considerați dușmani ai primarului, întemeiat sau nu.
Cazul Botorog descris pe larg de cotidianul infobrașov.net și de presa locală nealiniată intereselor fostului primar George Scripcaru, dar și în Jurnalul Național, este relevant din această perspectivă.
Așa că operațiunea demiterii șefului Poliției Locale trebuie înțeleasă în această paradigmă. Și-apoi, de ce să nu fie folosită această structură de forță locală în interesul noului primar, în accepțiunea celui vechi?
Cert este că soarta lui Aldea este deja pecetluită și este doar o problemă de timp plecarea sa de la conducerea Poliției Locale Brașov.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

  1. Viermele de Aldea, dintr-o famiglie de milițieni împuțiți hoți, trebuia zburat printre primii!!!!!!!!!!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.