Pretul apartamentelor – in scadere libera

Pretul apartamentelor – in scadere libera

0 56

Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut pentru prima data in luna februarie a acestui an, dupa ce de la 1 ianuarie 2005 a urcat neintrerupt, luna de luna, pana la valori aproape triple fata de data de referinta.
Colliers a calculat un indice al preturilor apartamentelor si a ajuns la surprinzatoarea concluzie ca acesta a scazut pentru prima data de la fatidica data de 1 ianuarie 2005, de cand a urcat neintrerupt atingand valori triple fata de data de referinta mentionata.
„Pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti a crescut din ianuarie 2005 si pana acum cu 184%. Pretul mediu era, la 1 ianuarie 2005, de 509 euro metrul patrat, iar la 1 mai 2008, un apartament costa, in medie, 1.888 de euro metrul patrat”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Bogdan Georgescu, directorul general al agentiei imobiliare, citat de Mediafax.
Reprezentantii Colliers estimeaza ca, in acest an, preturile apartamentelor noi vor fi intre 1.150 si 2.200 de euro metrul patrat, plus TVA, si vor stagna, in timp ce locuintele in blocurile vechi s-ar putea ieftini cu procente cuprinse intre 5 si 15%.
Vestile nu sunt atat de bune pe cat par daca ne gandim ca salariul mediu in Bucuresti este de 600 de euro, iar un metru patrat intr-un bloc ceausist ajunge pana la 2000 euro/mp.
Scaderea pe segmentul apartamentelor vechi este anticipata si de reprezentantii site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro, care au afirmat ca preturile ar putea cobori in vara acestui an cu pana la 20-25%, in conditiile in care pe piata se inregistreaza o oferta mult mai mare fata de anii trecuti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.