Presedintele CJ sare la gatul primarului Brasovului

Presedintele CJ sare la gatul primarului Brasovului

0 184

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (liderul PNL Brasov), l-a atacat extrem de dur, ieri, in timpul seditei de plen a deliberativului judetean, pe primarul Brasovului, George Scripcaru (seful PD Brasov si vicepresedinte al nivel national al democratilor). Marul discordiei l-a reprezentat obtinerea de catre conducerea CJ a acceptului consilierilor pentru vanzarea Spitalului Marzescu, precum si aprobarea caietului de sarcini pentru organizarea licitatiei.


Conducerea administratiei judetene a dat publicitatii in urma cu doua saptamani scoaterea la vanzare a imobilului, care figureaza, potrivit juristilor Primariei si a extraselor de Carte Funciara, in patrimoniul municipiului. Demersul a iscat imediat reactii din partea municipalitatii, primarul pedist al Brasovului, George Scripcaru, luand decizia deschiderii unei actiuni in instanta impotriva CJ Brasov, ceea ce a blocat o eventuala valorificare a imobiulului.


Dupa o serie de interpelari ale consilierilor judeteni democrati, dar si social-democrati, referitoare la calitatea pe care o are Consilil judetean in vanzarea imobilului, precum si a completarii documentelor care vizeaza caietul de sarcini pentru licitatie, Cancecu a rabufnit. „Este o rautate din partea Primariei Brasov si a celor care conduc aceasta institutie. In justitie, vom castiga. ne-am luat avocati, specialisti in domeniu. Primaria nu are nici o sansa, va asigur!”, a exclamat, ridicand vocea, Cancescu.


Presedintele CJ Brasov, a incercat, apoi, dregandu-si vocea, sa explice, dar a explodat, din nou: „Am preluat in administrare, in 2002, prin lege, aceste spitale. Ce pierde Primaria!?. Pana si raspunderea asupra Comunei Brasov ne-a revenit tot noua. Sa le ia municipiul! Le vom dona si sa se ocupe de ele municipalitatea brasoveana! Daca Ori Zinger (Maor Zinger, patronul Atlanta House, societate imobiliara apropiata primarei care a cumparat peste 30% dintre terenurile disponibile ale municipalitatii – n.r.) vrea aceste terenuri sa le ia. Intamplator mi-a venit in minte acest nume ca si exemplu. Dar, aceste strambe din partea PD nu reprezinta o atitudine de fair-play. Consilierii nostri (liberali – n.r.) au votat absolut toate proiectele venite de la PD”. Totodata Cancescu a recunoscut ca are nevoie de spijinul primariei in demersul sau de a se construi un spital eurpean la Brasov: „Primaria detine terenul? si noi, CJ, imobilul. Casa de Asigurari de Sanatate este proprietar, iar la preluare ni s-a dat dreptul sa ne inregistram in CFSi primaria este actionar la spitalul pe care vrem sa-l construim”.


In fapt, nervii presedintelui Cancescu au cedat partida, cand consilierul democrat (ex-peremist) Florin Staicu a exclamat: „Si noi dorim sa se faca spitalul, dar nu pot sa vand casa lui Toma Dobrogeanu(consiler independent, demis din PSD) pentru asta”.


S-a trecut la vot secret, atat pentru vanzarea Spitalului Marzescu, dar si pentru formarea comisiei de licitatie si a unei comisii de negociere cu factorii de raspundere ai Primariei Brasov. Cu 22 de voturi pentru, 5 impotriva si 4 abtineri, din 31 de consilieri prezenti, hotararea CJ nu a trecut de votul plenului, fiind necesare, fiind vorba despre patromoniul judetului, 2/3 din voturile tuturor alesilor, adica 35 in cazul Brasovului, conform Legii administratiei publice locale. Ulterior, plenul CJ a reluat votul pentru proiectul? de hotarare respctiv, dar cu acelasi „succes”. S-au obtinut 23 de voturi pentru, dar necesarul calculat trebuia sa fie 24. Astfel, doar comisia de licitatie a putut fi validata, comisie, care, de altfel, nu are obiectul muncii.


Mai mult, plenul Consiliul Judetean nu a ajuns sa parcurga toate punctele de pe ordinea de zi, ajungandu-se doar la punctul 14? al ordinii de zi. La propunerea enervatului presedinte Cancescu, sedinta s-a amanat pentru saptamana viitoare. Asta, in ciuda faptului ca pe ordinea de zi se aflau 53 de puncte, care au fost suplimentate cu alte 30, la propunerea consilierilor.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.