Prermierul britanic ameninta cu retragerea tarii sale din U.E. !

Prermierul britanic ameninta cu retragerea tarii sale din U.E. !

0 104
 
Conform comunicatului emis de cabinetul britanic, condus de David Cameron , premierul englez considera,intr-o declaratie recenta, ca exista trei probleme majore in cadrul UE: in afara de
1) criza din zona euro si
2) lipsa de competitivitate fata de statele emergente,constatand totusi ca: "exista o prapastie intre institutiile UE si cetateni, prapastie care s-a accentuat in ultimii ani.!
Aceasta lipsa de legitimitate democratica a U.E.se aduga lipsei de adeziune a cetateanului european,care este resimtita intens in Marea Britanie", adauga seful Guvernului britanic. Apoi explica un alt avertisment ingrijorator:"Daca nu vom aborda aceste probleme, exista riscul ca Europa sa esueze si ca britanicii sa devieze spre o iesire necesara!" din Blocul comunitar, ameninta liderul conservator."Nu vreau ca acest lucru sa se intample. Inca sper ca Uniunea Europeana sa fie un succes, vreau o relatie intre Marea Britanie si UE care sa ne mentina in cadrul Uniunii", a subliniat David Cameron.
Dar premierul britanic impune cateva conditii ,ferme si obligatorii pe care Biroul de presa guvernamental deja le anuntase, la inceputul saptamanii. Premierul britanic, David Cameron, care doreste reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu UE, a respins ideea ca ar "santaja" partenerii europeni si ca demersul sau ar fi "periculos" pentru locul tarii sale in UE.
"Premierul intentioneaza sa expuna viziunea cabinetului sau privind viitorul Uniunii Europene,dar si despre modul in care UE trebuie sa evolueze,in special despre relatia Marii Britanii cu UE", a declarat purtatorul de cuvant la Downing Street. Este evident ca prim-ministrul are in plan sa reduca din puterea pe care Bruxelles-ul o are asupra Marii Britanii,dar si a celorlalti membri din U.E. plan pe care mai multe guverne europene il aproba fara rezerve!
Europa trece printr-o perioada de schimbari, din cauza monedei unice.
Putem sa ne folosim de acest proces ca sa ne asiguram ca relatia cu Uniunea Europeana sa se desfasoara in interesul nostru. Bruxelles-ul se amesteca prea mult, ne trateaza cu prea multa superioritate si trebuie sa facem ceva clar in acest sens, a declarat Cameron intr-un interviu pentru televiziunea britanica.
Cred ca este benefic pentru noi sa fim in Uniunea Europeana, pentru ca suntem o natiune care se bazeaza pe comert, dar nu vreau doar sa vindem bunuri Europei, ci trebuie sa avem o pozitie distincta la masa rotunda si sa ne impunem propriile reguli”, a incheiat premierul britanic.  
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.