Prefectii inlocuiti ataca in instanta hotararea Executivului

Prefectii inlocuiti ataca in instanta hotararea Executivului

0 77

Inlocuirea din functie a prefectilor din judetele Dolj, Ialomita, Teleorman, Arges, Hunedoara si Brasov se lasa cu procese pentru Executiv. Cel putin doi dintre ex-democratii schimbati si-au anuntat deja intentia de a ataca in instanta hotararea guvernamentala, iar exemplul lor ar putea fi urmat si de altii.


Chiar in ziua in care a fost instalat in functie succesorul sau, fostul prefect de Hunedoara, Cristian Vladu, a declarat ca ii va solicita premierului sa explice decizia luata si sa anuleze hotararea de Guvern prin care s-a realizat schimbarea sa. „Daca nu se va intampla, atunci vom introduce actiune in instanta si lucrul acesta, sincer, il facem nu numai pentru noi, cei sase (prefecti inlocuiti – n.r.). Il facem si pentru cei care urmeaza, pentru ca lucrurile nu se opresc aici. Il facem pentru toti colegii nostri prefecti si subprefecti si, cred, pentru generatiile viitoare, ca sa nu se mai intample lucruri de genul acesta”, a explicat Vladu. Acesta a reiterat ideea ca retrogradarea sa ca subprefect are conotatii politice, in conditiile in care el a fost numit, in ianuarie 2005, la propunerea PD. O contestare in instanta va veni si din partea fostului prefect de Arges Ion Carstoiu.


Tot ieri a fost instalat in functie noul prefect de Hunedoara, Dan Pricajan, in prezenta secretarului de stat Paul Dobre, care a sugerat, ca si la Brasov, cand a fost instalat in functie noul prefect, Ariana Dontu, ca prefectii ar trebui sa se obisnuiasca cu astfel de schimbari din functie deoarece mobilitatea reprezentantilor in teritoriu ai Guvernului este perfect legala.


Retrogradatul de la Brasov, Aurlian Leonard Danu, decalarase luni ca isi va continua munca in echipa, chiara daca a fost victima unei schimbari, astfel ca ne asteptam ca acesta din urma sa nus e planga instantei despre debarcarea sa din scaunul de prefect.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.