Posibila rupere in PSD?

Posibila rupere in PSD?

0 115

Europarlamentarul pesedist Adrian Severin a afirmat ieri ca sunt semne ale unei posibile ruperi a PSD-ului
Liderul europarlamentarilor PSD critica in termeni duri modul in care este organizat Congresul de la sfarsitul saptamanii. Severin a spus chiar ca se gandeste si el la o forma de protest.
Adrian Severin ameninta si el cu gesturi de protest fata de modul in care este organizat congresul PSD din 20 februarie, dupa ce Adrian Nastase a renuntat la candidatura, iar Ion Iliescu a spus ca se va retrage din functiile pe care le detine in partid si ca ar putea sa nu participe la Congres.
„M odul in care lucrurile evolueaza va conduce spre o serie de tensiuni maxime care poate sa conduca la anumite fracturi, desprinderi mai mult sau mai putin definitive. Scriam asta ieri, intr-un articol, iar faptul ca la 24 de ore se retrage domnul Iliescu e un semn al acestei situatii. Sunt doua viziuni diferite in partid si mi se pare incorect sa spui despre domnul Iliescu ca promoveaza o viziune a trecutului”, a declarat liderul europarlamentarilor PSD.
Severin a spus ca i se pare normal ca unii pesedisti sa se gandeasca la alt partid:
„Evident ca sunt oameni care se gandesc la un alt partid. Colegii nostri lideri de organizatii trebuie sa inteleaga ca nu pot conduce partidul de la centru si sa fie si lideri locali. Noi credem, insa, ca absolut totul se poate. Daca ai probleme cu ochii, te duci la oftalmolog, nu la ginecolog, daca ai probleme cu maºina nu te duci la un croitor, ci la un mecanic. Din pacate, in politica lumea crede ca totul se poate, daca ne serveste.”

Severin a mai spus ca va lua si el pozitie fata de ceea ce se intampla in PSD:
„Ceea ce ni se propune (din zona gruparii Geoana, n.a..) e altceva decat un partid. In aceste conditii in care domnul Nastase considera sa nu candideze pentru conducerea partidului, in care domnul Iliescu se retrage, vor fi si altii care vor reactiona, printre care ma numar si eu. Nu stiu inca cum, dar o voi face.”

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.