Ponta transfera conducerea PSD care Rovana Plumb

Ponta transfera conducerea PSD care Rovana Plumb

0 909

Victor Ponta a emis, miercuri, în calitate de lider al PSD, o decizie prin care Rovana Plumb, ca președinte al Consiliului Național al PSD, preia atribuțiile de președinte al social-democraților, „pe perioada imposibilității exercitării acestor atribuții de către președintele ales al PSD”

„Având în vedere imposibilitatea exercitării, din motive medicale, a atribuțiilor de Președinte PSD de către domnul Victor Ponta, în conformitate ce prevederile art.139 alin.2 din Statutul PSD”, Ponta decide ca președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, să preia „atribuțiile conferite prin Statutul PSD, de președinte al Partidului Social Democrat, pe perioada imposibilității exercitării acestor atribuții de către președintele ales al PSD, domnul Victor Ponta. Prezenta decizie se revocă automat la revenirea Președintelui PSD ales, din situația care a impus emiterea ei”, se arată în documentul obținut de AGERPRES.

Dragnea il vrea mai repede pe Ponta acasa, la guvern si la partid
Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că i-a transmis lui Victor Ponta să facă eforturi ”cât de mari poate” pentru a se întoarce în țară mai repede.

„Întoarcerea în țară a lui Victor Ponta cred că trebuie să fie grăbită de starea de sănătate (n.r.—și nu de nominalizarea lui Ungureanu la SIE), i-am și transmis să facă cât de mari eforturi poate să facă, sigur, cu atenție, să-și protejeze genunchiul, dar cu cât se întoarce în țară mai repede cu atât e mai bine”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la șefia SIE ar trebui să grăbească întoarcerea în țară a premierului.
El a adăugat că Ponta trebuie să se întoarcă mai repede pentru că trebuie să conducă Guvernul, el fiind votat de Parlament în funcția de prim-ministru.

„Eu vreau ca el să-și exercite funcția cu toată legitimitatea pe care a avut-o din partea Parlamentului. Eu știu că interimatul domnului Gabriel Oprea este până în momentul în care încetează starea care face imposibilă exercitarea funcției de către Victor Ponta. Din momentul în care Victor Ponta se întoarce în țară încetează interimatul. Asta este procedura”, a menționat Dragnea.
Acesta a adăugat că premierul interimar, Gabriel Oprea, este „foarte bine organizat și disciplinat” și a condus toate instituțiile pe care le-a gestionat cu foarte multă disciplină. „Adică nu efectiv militărește, cu foarte multă disciplină și așa și trebuie”, a spus el.
Putem să facem ședință de coaliție și fără Victor Ponta, e important, pentru că partidele din coaliție trebuie să comunice, să discute. Luni cred că se va întâmpla și un BPN. Rovana Plumb este președintele Consiliului Național și domnul Victor Ponta, fiind plecat, a și emis o decizie în sensul ăsta, ca doamna Plumb să exercite atribuțiile de președinte pe același model, exact până în momentul în care se întoarce în țară‘, arăta Dragnea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.