Poluarea la Brasov

Poluarea la Brasov

0 88


In cadrul programului national de monitorizare a calitatii? aerului,au fost amplasate si la Brasov 5 statii fixe si una EMEP ( Program European de Monitorizare? si Evaluare).


Statiile fixe sunt amplasate in Brasov dupa cum urmeaza:


????????? statia BV1: statie de trafic – bd.Calea Bucuresti/str.Soarelui


????????? statia BV2: statie de fond urban – str.Castanilor


????????? statia BV3: statie de trafic – bd.Garii/str.Lacramioarelor


????????? statia BV4: statie de fond suburban – in com.Sanpetru


????????? statia BV5: statie de fond industrial – bd.Al.Vlahuta/str.Parcul Mic


Statia EMEP se afla amplasata la Fundata.


Aceste statii au in dotare toate echipamentele care permit determinarea automata a concentratiei monoxidului de carbon, dioxidului de sulf, ozonului, benzenului, oxizilor de azot, xilenului, etilbenzenului, toluenului si pulberilor in suspensie din aerul ambiental.


Concentratia metalelor grele din aer este apoi determinata in laborator. Este vorba de plumb, cadmiu, arsen, nichel si mercur.


Indicatorii recomandati sa fie monitorizati prin directivele europene se recasesc in legislatia nationala prin Ordinul 592/2002 si Ordinul 448/2007.


Statiile de monitorizare au in dotare calculatoare conectate la serverul de la APM Brasov. Datele brute sunt validate de acest centru si apoi sunt transmise la Laboratorul National de Referinta pentru certificare, dupa care sunt trimise la Agentia Europeana de Mediu pentru intocmirea hartii de specialitate pe Europa.


Este benefica aceasta initiativa, chiar si in ceasul al doisprezecelea, caci Pamantul continua sa se invarta in jurul Soarelui, dar cu tot mai multa mizerie facuta de oameni in inconstienta lor de fiinte superioare si care cu greu pot intelege ca si natura poate lovi, in apararea sa. Dovada schimbarile climaterice din ultimele doua-trei decenii, care, in diferite zone ale lumii, au lovit crunt si continua sa loveasca in om si realizarile sale.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.