Polonia decide daca pedofilii condamnati vor fi castrati

Polonia decide daca pedofilii condamnati vor fi castrati

0 87

Parlamentul polonez trebuie sa voteze, miercuri, un proiect de lege care prevede administrarea in mod obligatoriu a unui tratament cu medicamente (castrare chimica) in cazul pedofililor si a celor condamnati pentru incest.
„Persoana condamnata pentru violarea unui minor sub 15 ani sau al unui membru al familiei va fi inclus intr-un program de terapie obligatorie inainte sa plece din inchisoare”, potrivit proiectului de lege propus de guvernul liberal pentru amendarea codului penal.
Tribunalul ar trebui sa stie opinia psihiatrilor, sexologilor si psihologilor inainte sa indice terapia adaptata fiecarui caz in parte.
Pe langa terapia cu medicamente si psihiatrica, o persoana condamnata pentru violarea unui minor sau a unui membru al familiei va risca o pedeapsa intre 3 si 15 ani de inchisoare. In prezent aceste infractiuni primesc o pedeapsa de cuprinsa intre 2 si 12 ani de inchisoare.
Proiectul a fost lansat la inceputul lui septembrie de catre premierul Donald Tusk, dupa anuntul arestarii unui barbat de 45 de ani acuzat ca si-a sechestrat si violat fiica timp de sase ani. Victima are in prezent 21 de ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.