Politistii locali trebuie sa-si asigure fondul de salarii

Politistii locali trebuie sa-si asigure fondul de salarii

0 638

Norma de hrana calculata pe zile calendaristice, nu lucratoare, pentru toti angajatii Politiei Locale, nu doar pentru personalul operativ. Sunt prevederile unei ordonante de Guvern, care impune dublarea bugetului prevazut initial de municipalitate pentru plata politistilor locali. O parte din bani vor veni din excedentul bugetar de anul trecut, o alta parte din veniturile proprii ale Politiei Locale.
La sfirsitul anului trecut, in luna noiembrie, Consiliul Local Brasov adopta o hotarire prin care aproba acordarea normei de hrana in valoare de 24 de lei pe zi lucratoare, pentru fiecare agent de teren al Politiei Locale. In baza acestei hotarari a si fost aprobat bugetul alocat politistilor locali, pentru norma de hrana fiind aprobata suma de 780.000 de lei. Calculele Municipalitatii au fost date peste cap, dupa ce Guvernul a venit cu precizari suplimentare printr-un act normativ propriu.

In aceste conditii, bugetul pentru norma de hrana a politistilor locali ar trebui dublat, pentru ca banii prevazuti initial de Municipalitate ar ajunge doar pina la sfirsitul lunii iunie. O suplimentare de la bugetul local este imposibila, pentru ca ar depasi plafonul de salarii impus de lege, si mai este nevoie de inca 769.000 de lei. Potrivit viceprimarului Ciprian Bucur, Primaria are deja sursa de finantare in proportie de 80 % si in plus va creste si performantele angajatilor pentru a creste si veniturile proprii.

Marirea de salariu odata cu acordarea normei de hrana a adus si multi candidati pe posturile libere.

Activitatea angajatilor din teren este una extrem de importanta. Politistii locali au intocmit in primele trei luni ale anului peste 2.000 de procese verbale de consemnare a contraventiilor si infractiunilor.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.