Politistii brasoveni vor asigura ordinea la referendum. Pregatiti-va actele!

Politistii brasoveni vor asigura ordinea la referendum. Pregatiti-va actele!

0 201

La Brasov, 447 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica la 230 de sectii de votare din intreg judetul. Politistii vor avea si sarcina de a transporta in siguranta buletinele de vot din Brasov spre localitatile din judet, precum si returnarea acestora dupa votare.


O urna de votare va exista si la Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea, unde aproximativ 200 de detinuti din 900, cati gazduieste institutia, isi pot exprima optiunea electorala.


?


In judetul Brasov, vor fi amenajate 433 de sectii de votare, dintre care 190 in municipiu. In tot judetul, sunt asteptati sa participe la referendum peste 513.000 de cetateni cu drept de vot, iar in municipiu aproape 257.000 de persoane.


Cei mai putini alegatori se vor afla in satele Fundatica (comuna Fundata) si Luta (comuna Beclean), unde sunt doar 46 de alegatori, ceea ce reprezinta cel mai mic numar de inscrisi pe o lista a unei sectii de votare din judetul Brasov. La Sambata de Sus, Holbav si Dragus exista cate o singura sectie de votare.


?


Potrivit Directiei Judeteane Comunitare pentru Evidenta Persoanelor (DJCEP) Brasov, aproape 17.500 de brasoveni, dintre care 9.000 in municipiu, au cartile de identitate expirate.


Institutia mai face precizarea ca nu se primesc cereri pentru eliberarea cartilor de identitate pe loc. De la caz la caz, se primesc cereri pentru eliberarea Cartilor de Identitate provizorii in ziua respectiva (daca este buletinul expirat si se confirma identitatea). De asemenea, nu se elibereaza carti de identitate in ziua referendumului pentru pierderi, deteriorari, furt, distrugere, schimbare de domiciliu , acte la 14 ani si nu se aplica vize de flotant.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.