PLASTICUL determina aparitia bolilor de inima

PLASTICUL determina aparitia bolilor de inima

0 90

Oriunde ne uitam in jur, vedem obiecte, lucruri, accesorii confectionate din unul dintre cele mai temute materiale la ora actuala din cauza raspandirii pe o scara atat de larga si fiind la indemana tuturor: plasticul.
Specialistii estimeaza ca bisfenolul continut de produsele din plastic este detectabil in organismul a 90 la suta dintre americani si europeni.
Ce inseamna expunerea organismului la aceasta substanta?
Aceasta determina aparitia bolilor cardiovasculare, diabet sau disfunctii ale ficatului.
Cercetatorii atrag atentia ca aceasta substanta se gaseste in ambalajele pentru mancare, in peturi, jucarii, biberoane, in mai toate obiectele din plastic.
De altfel, bisfenol-A este de-acum prezent in numeroase produse: recipiente pentru uz alimentar, sticle pentru bauturi racoritoare, farfurii, rasinile epoxidice utilizate la producerea peliculelor de protectie ale conservelor. Iar studii precedente au asociat (mai ales la cobai) expunerea la Bpa cu o crestere a riscului de cancer la prostata si la san si sterilitate.
Aceeasi substanta continuta de obiectele confectionate din plastic determina obezitate, insulino-rezistenta si diabet, alergii si astma, pubertate precoce la fete, functie ovariana inferioara la femei, deteriorarea ADN-ului din sperma, intreruperea dezvoltarii genitale a baietilor, nivele scazute de hormoni sexuali la baieti si barbati .
Un alt exemplu ingrijorator il constituie efectele negative asupra sanatatii exercitate de perdele de dus. PVC-ul continut in perdelele de dus elibereaza in aer 108 chimicale toxice care pot afecta plamanii, sistemul nervos central, ficatul si rinichii. Acestea sunt concluziile unui studiu american. In felul acesta, mirosul de perdea noua poate fi toxic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.