Plangerea Verzilor la OSCE

Plangerea Verzilor la OSCE

0 53

Candidatul la functia de presedinte al “Verzilor”, Remus Cernea, a declarat, in urma celor petrecute la Cluj, in pragul confruntarii dintre Basescu si Antonescu, ca va face plangere la OSCE
El a afirmat ca, la Cluj, „Traian Basescu si Crin Antonescu au ales politica usilor inchise in loc de cea a dialogului cu toti candidatii”, asa cum afirmasera ceilalti doi, ca fiind binevenit oricare candidat la intalnirea de sambata.
Remus Cernea a mai spus ca va face plangere la OSCE pentru ca i s-a incalcat dreptul de a participa la aceasta dezbatere.
El a mai declarat ca ceea ce s-a intamplat la Cluj „este o grava incalcare a democratiei”.
Cernea a povestit ca vineri seara a vorbit cu Sever Voinescu si sambata dimineata cu Romeo Stavarache pentru a raspunde la o invitatie publica adresata tuturor candidatilor la presedintie. Cernea a mai spus ca, tot sambata, Gheorghe Flutur a sunat pe un coleg din echipa Partidului Verde si i-a spus ca ecologistul nu poate participa la dezbatere fara a da vreo motivatie.
Remus Cernea a mai declarat ca in sala a vorbit cu Crin Antonescu, care i-a spus ca este „o intalnire in cadru privat”, ceea ce candidatul ecologist a catalogat drept „incredibil”. Cernea a precizat ca nu a putut sta de vorba nici cu Traian Basescu, acesta ocolindul ca pe un obiect, atunci cand a fost abordat, lucru vazut de toata tara la televizor.
Este drept, Remus Cernea nu are nicio sansa la Cotroceni, el fiind constient de acest fapt, dar gestul celor doi “grei” este incalificabil, ambii spunand ca sunt deschisi oricarui dialog cu oricare dintre contracandidati. Si atunci de unde aceasta infatuare?
Sau a fost vorba de o teama interioara ca tanarul Cernea ar putea sa-I incuie, sa le dea putintel lectii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.