PIN versus CNSAS

PIN versus CNSAS

0 141

Intr-o conferinta de presa sustinuta duminica, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a anuntat ca partidul sau intentioneaza sa actioneze CNSAS in justitie. Motivul acestei actiuni il constituie decizia emisa in cazul judecatoarei Aspazia Cojocaru, membru CNSAS.


Dupa ce initial Colegiul decisese ca judecatoarea a facut politie politica, fiind colaborator al Securtitatii cu numele de cod Ana, acesta a deliberat, ca urmare a contestatiei depuse de Cojocaru, ca judecatoarea n-a facut politie politica. La baza ultimei decizii a stat un certificat provenind de la un preot, potrivit caruia, doamna judecator ar fi purtat candva si numele de …Ana.


Problema este, potrivit lui Sandru, ca aceasta ultima decizie a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat privind suspendarea Presedintelui, judecatoarea fiind santajata cu dosarul pentru a se pronunta in favoarea Presedintelui. Decizia initiala a CNSAS nu fost niciodata redactata, asteptandu-se rezultatul de la Curtea Constitutionala in privinta suspendarii. „Se urmarea santajarea ei cu acel certificat inca necompletat”, a afirmat liderul PIN, adaugand ca va solicita cercetarea CNSAS pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu in forma calificata si verificarea daca in acest caz a fost incalcata legea CNSAS


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.