Piete taranesti la Targu Mures

Piete taranesti la Targu Mures

0 90

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Minodor Dobre, a declarat ca institutia pe care o reprezinta doreste un parteneriat strategic pentru dezvoltarea agriculturii nationale prin infiintarea de piete taranesti.
Dobre a aratat ca este vorba despre un parteneriat intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si administratiile locale, care sa urmareasca organizarea pietei taranesti din Romania, pentru stabilirea unui contact direct intre producatorul din domeniul agricol si consumator.
Vicepresedintele CJ Mures a precizat ca pietele taranesti astfel infiintate ar urma sa asigure produse agroalimentare corespunzatoare cantitativ si calitativ, la preturi echitabile, iar prin organizarea lor s-ar contribui la dezvoltarea economica si locala a zonei.
„Pietele ar trebui sa fie amenajate ca o piata volanta, cu o durata de functionare limitata in timpul zilei si sa asigure garantia ca produsele provin direct si exclusiv de la producatori. Autoritatile ar trebui, la randul lor, sa asigure facilitati producatorilor agricoli, cum ar fi scutirea de la plata unor taxe pentru utilizarea standurilor de vanzare, cantare, ambalaje sau alte utilitati si servicii”, a aratat Ciprian Minodor Dobre.
Acesta a subliniat ca in Romania sunt 550 de piete agroalimentare permanente, din care 400 in orase si peste 780 de oboare, dar ca accesul producatorilor la punctele de vanzare din piete este limitat de asa-zisa „mafie a pietelor”, adica de intermediari.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.