Peste 400 de elevi brasoveni, nemultumiti de rezultatele tezelor unice

Peste 400 de elevi brasoveni, nemultumiti de rezultatele tezelor unice

0 63

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a care au sustinut in sesiunea noiembrie – decembrie 2007 tezele cu subiect unic au avut posibilitatea sa conteste rezultatele obtinute pana in data de 11 ianuarie 2008. Contestatiile depuse de elevi vor fi solutionate, iar copiii vor afla luni, 14 ianuarie daca nemultumirile lor au fost rezolvate.


In judetul Brasov, 5% dintre elevii care au sustinut la sfarsitul anului trecut tezele nationale au fost total nemultumiti de corectarea lucrarilor.


Cei mai multi dintre elevi au avut nemultumiri la teza la limba si literatura romana, proba la care au depus contestatii 112 elevi, de clasa a VII-a, si 214 de clasa a VIII-a.


La matematica au fost inregistrate doar 21 de contestatii, pentru clasa a VII-a, si 50 la clasa a VIII-a. De asemenea, 27 de elevi de clasa a VIII-a nu au fost multumiti de rezultatele la proba de istorie si 11 de cea la geografie.


Toate lucrarile vor fi recorectate intr-un singur centru de recorectare si reevaluare a lucrarilor. Pentru a fi valabila noua nota, diferenta intre nota de la recorectare si cea initiala trebuie sa fie mai mare de jumatate de punct. Daca diferenta este mai mica de 50 de sutimi, nota nu se schimba.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.