Peste 2.700 de brasoveni raman pe drumuri

Peste 2.700 de brasoveni raman pe drumuri

0 80

Peste 2700 de brasoveni isi vor pierde locul de munca la inceput de an! 850 dintre ei vor ramane fara slujbe chiar in aceasta luna, pentru ca in februarie alti 1850 de angajati sa fie dati afara.
Douazeci de societati si-au anuntat intentia de a face disponibilizari in primele doua luni ale acestui an. Prima dintre ele este Nitroporos Fagaras, de unde 352 de angajati isi vor pierde slujba. Apoi, in luna februarie, Rolem disponibilizeaza 1.000 de salariati, Electroprecizia – 230 de muncitori, iar Fabrica de Scule Rasnov 125 de angajati.
Dupa cei 2730 de brasoveni care isi vor pierde locul de munca in ianuarie si februarie, alti 296 de salariati de la Viromet Victoria ar putea ramane in scurt timp fara slujba. Desi nu a facut deocamdata notificare catre AJOFM ca va face disponibilizari, societatea si-a aratat intentia de a renunta la acesti angajati. Pentru cei care raman pe drumuri, AJOFM va organiza o serie de cursuri de recalificare, cu peste 100 de specializari. Nu vor lipsi nici bursele locurilor de munca, desi in acest moment, AJOFM are disponibile doar 70 de astfel de locuri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.