Pescuit la copca in judetul Brasov.

Pescuit la copca in judetul Brasov.

0 112

Zona lacurilor de la Rotbav este cunoscuta pentru pitorescul ei. Un coltisor linistit de natura care atrage zeci de vizitatori zilnic. Si datorita intinderilor de apa de aici, majoritatea acestor sunt pescari amatory care, indifferent de anotimp si vreme, isi incearca norocul la peste.


In acest anotimp al ghetii pescuitul se desfasoara la copca, niste gauri taiate in gheata ce masoara pe alocuri si 30-40 cm.


Pescarii vin – cei mai multi dintre ei – cu un tren foarte matinal si-si arunca unditele mai mult din placerea de a fi impreuna si de a beneficia de o liniste ce nu se gaseste in urbe, netinand cont de cantitatea de caras, platica, oblet sau rosioara prinsa si fara sa-i invidieze pe cei mai norocosi. Si asa trece o zi in mijlocul naturii, mai cu un vin fiert acuma, mai cu o gluma sau cu pusul tarii la cale.


Insa acesti oameni stiu sa si munceasca atunci cand este nevoie. Astfel, cu forte unite si dupa puteri, ei taie in gheata si guri de aerisire pentru peste, iar aceste guri nu sunt simple copci, ci masoara in medie 2×2 metri, ceea ce prezuma ceva munca.


Iar cand se lasa seara isi strange fiecare lucrurile si, cu peste sau fara peste in traista, se intorc spre case, multumiti ca au petrecut o zi departe de tumultul citadin.


?


Dan Bota ?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.