Pericol urias al unei confruntari nucleare?

Pericol urias al unei confruntari nucleare?

0 311

Orice ţinte care ne ameninţă grupul (militar) rus sau insfrastructura terestră, trebuie să fie distruse imediat!”, a ordonat Putin, fara sa clipeasca, la summit-ul anual organizat de Ministerul rus al Apărării.
Potrivit BBC, presedintele Putin nu a oferit alte informaţii despre eventuale ameninţări specifice, în contextul în care relaţia dintre Turcia şi Rusia si asa este extrem de tensionată după ce forţe aeriene turce au doborât un avion militar rusesc. Cum se stie, Ankara  anunţase că bombardierul rusesc ar fi intrat în spaţiul aerian turc, însă Moscova a insistat că avionul nu a trecut frontiera şi că autorităţile ruse au comunicat anterior ruta avionului respectiv, Statelor Unite.
Rusia a lansat atacuri aeriene în Siria înca din septembrie şi a afirmat că a intrat în războiul din Siria la cererea preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Putin le-a spus comandanţilor militari ruşi că „teroriştii” din Siria reprezintă o ameninţare directă la adresa Rusiei. Liderul de la Kremlin a mai anunţat că securitatea bazei militare ruse din Siria a fost consolidată cu noi unităţi antiaeriene şi echipament defensiv.rus- tank
Kremlinul a dezminţit acuzaţii ale „coaliţiei anti-SI conduse de către Statele Unite” care operează în Siria. Potrivit acestora, ruşii vizează doar  opoziţia siriană moderată – pe care o sprijina… americanii – în loc să atace jihadişti din cadrul SI.
Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia susţine Armata Siriană Liberă (ASL), în operaţiuni comune cu forţele loiale lui al-Assad căreia-i oferă susţinere, armament şi muniţie, în cadrul unor operaţiuni comune cu forţe guvernamentale siriene împotriva unor jihadişti, relatează Reuters.
Grupul nostru de aviaţie oferă asistenţă în unirea efortului trupelor guvernamentale şi celor ale ASL- Armatei Siriene Libere, a declarat Putin în cadrul acestei importante reuniuni anuale de la Ministerul Apărării Rusiei.
„În prezent, mai multe dintre unităţile ei, care numără peste 5.000 de oameni, sunt angajate în acţiuni ofensive împotriva teroriştilor, în provinciile Homs, Hama, Alep şi Rakka.
O susţinem aerian, la fel ca şi pe armata siriană; le oferim asistenţă prin (livrări de) armament, muniţie şi le furnizăm material de suport””
, a declarat preşedintele rus, referindu-se la ASL.
Influenţa Statului Islamic este tot mai puternică în Siria, asupra teritoriului căreia deţine controlul în proporţie de 70%, a declarat ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu. Numărul luptătorilor SI în Irak şi Siria a ajuns la 60.000 şi există o ameninţare a extinderii violenţelor în foste republici sovietice din Asia Centrală, a declarat Şoigu în cadrul acestei reuniuni anuale a conducerii ministerului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.