Pericol de cutremur in California

Pericol de cutremur in California

0 60

Institutul american de geofizica a anunta, in urma unor studii de specialitate, ca exista posibilitatea, in proportie de 99%, ca in urmatorii 30 de ani California sa fie zguduita de un puternic cutremur de circa 7 grade .
Se stie ca acest stat al SUA se afla pe o falie in continua miscare, in regiune avand loc si in trecut puternice cutremure.
Zona cea mai afectata este prognozata a fi cea in care se afla si Los Angeles, oras cu o populatie de peste 16 milioane de locuitori.
In caz ca va avea loc un asemenea cutremur, acesta va fi devastator si va provoca pagube materiale importante, precum si victime omenesti.
Si la noi in tara exista o asemenea falie cu risc seismic ridicat. Este vorba despre zona Vrancei, situata la curbura Carpatilor, si unde au loc frecvent miscari seismice, cea mai mare din epoca moderna avand loc in urma cu 31 de ani, miscare care a produs importante pagube pe o imaginara linie nord-est – sud-vest, mai ales in Bucuresti, Zimnicea, Ploiesti, Iasi si alte localitati mai putin importante.
Pe moment si probabil pentru inca o vreme in viitor, omul este inca neputincios in fata unor asemenea fenomene, nefiind capabil sa le prevada in timp util. Dar tehnica avanseaza rapid si, intr-o colaborare mai stransa cu natura, va putea rezolva si aceasta problema.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.