Pentru săptămâna viitoare meteorologii anunță vreme ploioasă. Temperaturile cresc începând de joi!

Pentru săptămâna viitoare meteorologii anunță vreme ploioasă. Temperaturile cresc începând de joi!

0 110

Administrația Națională de Meterorologie (ANM) anunță o vreme ploioasă în decursul săptămânii viitoare în majoritatea zonelor țării, cu precipitații sub formă de lapoviță în unele spații restrânse, notează Mediafax. Temperaturile vor crește, însă, începând de joi, spun meteorologii.
„Luni se vor înregistra ploi mai puține decât în weekend și mai slabe cantitativ. Ele vor apărea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, în sud-vestul țării. Maximele vor fi de la 4-5 grade în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade în nordul Moldovei, până la 16 grade în Câmpia de Vest și între 18-19 grade în vestul Olteniei”, a precizat meteorologul de serviciu al ANM.
Potrivit acestuia, începând de marți, ploile se extind treptat în nordul, centrul și estul țării. La munte, în special în Carpații Orientali, local și în Meridionali, vor fi ploi mixte, iar în zonele mai joase de munte și la peste 1500 va fi lapoviță.
„În noaptea de marți spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviță pe spații restrânse și prin Maramureș, Moldova și Transilvania. Miercuri se vor înregistra precipitații în jumătatea de est a țării și local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor înregistra ninsori și maxime între 10-18 grade”, a mai completat acesta.

Finalul săptămânii aduce schimbări ale temperaturii și vreme însorită, precizează reprezentantul ANM.
Potrivit acestuia, joi se restrâng ploile, care vor apărea local doar în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10-20 de grade, iar spre finalul săptămânii va fi o vreme în general frumoasă, cu mai puține ploi, regimul termic apropiindu-se de cel normal, între 10-20 de grade și 20 de grade izolat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.