Pentru PD-L si PNL – Cota de 16% nu e negociabila?

Pentru PD-L si PNL – Cota de 16% nu e negociabila?

0 79

Candidatii la functia de premier desemnati de PDL si PNL, Theodor Stolojan, respectiv Calin Popescu Tariceanu, au declarat, vineri, la TVR1, ca, in cazul unor eventuale negocieri pentru formarea majoritatii guvernamentale, nici PDL, nici PNL nu renunta la cota unica de impozitare de 16%.
Stolojan si Tariceanu au afirmat, la o emisiune a TVR unde a participat si candidatul la functia de prim-ministru desemnat de PSD, Mircea Geoana, ca, in cazul in care vor trebui sa negocieze, in orice formula, pentru formarea unei majoritati guvernamentale, PDL si PNL nu renunta la cota unica de impozitare de 16%.
Stolojan si Tariceanu au raspuns unei intrebari care, initial, a fost adresata liderului PSD, Mircea Geoana.
Acesta a fost intrebat daca PSD este dispus sa renunte la una dintre masurile fundamentale propuse electoratului, anume introducerea impozitului regresiv, cu o cota de 16 % si una de 10%, in eventualitatea ca aceasta va fi conditia impusa in cadrul unor eventuale negocieri cu alt partid pentru formarea majoritatii guvernamentale dupa alegerile parlamentare.
Geoana a evitat sa raspunda la intrebare, afirmand ca PSD intentioneaza sa introduca, pe langa cota de 16%, o cota de 10% impozit pentru cei cu venituri mici si, pe de alta parte, sa reduca TVA la alimentele de baza.
Imediat dupa raspunsul lui Geoana, Tariceanu a intervenit si a afirmat ca, pentru PNL, in cazul unor eventuale negocieri pentru formarea majoritatii, mentinerea cotei unice de 16% nu este negociabila.
Aceeasi pozitie a sustinut-o si Stolojan, care a intervenit dupa afirmatia lui Tariceanu. Prim-vicepresedintele democrat-liberalilor a precizat ca si pentru PDL mentinerea cotei unice de impozitare, precum si cota de 19% la TVA, sunt nenegociabile, in cazul unor discutii pentru formarea unei majoritati guvernamentale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.