Pensii electorale

Pensii electorale

0 56

Nu pot percepe altfel promisiunea de marire a punctului de pensie cam cu o luna sau doua inainte de termenul propus si in raport cu excedentul bugetului asigurarilor sociale.
De unde acest excedent? Ce, vor muri droaie de pensionari in raport cu cei proaspeti?
Cica marirea va fi de 33% acuma, urmand ca anual, pana in 2013, sa creasca cu 7,5%, ajungand la 45% din salariul mediu brut.
Procente peste procente si iar procente! Asa, ca sa nu mai intelegi prea multe. Sa ramai doar cu sentimentul ca ti se mai pun ceva fulgi in salteaua umpluta cu scaieti.
Dar oare se tine cont si de rata inflatiei, si de cresterea continua a preturilor produselor de consum curent – aici include mai ales curentul electric si gazul metan – si de viitoarele biruri pe mers si respirat?
Ce ma mai mira este si cum sar iepurasii auriti din jobenul puterii tot prin preajma alegerilor, adica tot la patru ani. Dar in ceilalti trei ani de ce a fost seceta, in ganduri si simtiri?
Insa uite ca punctul de pensie creste, chiar daca numai pe hartie, unde pata cea neagra a acestui punct se lateste a doliu peste traiul pensionarilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.