Pelesul inca trei ani – chirie!

Pelesul inca trei ani – chirie!

0 81

Negocieri, discutii oficiale si dupa cateva saptamani Castelul Peles ramane acolo unde il stim. Reprezentantii Casei Regale au cazut de acord asupra prelungirii cu trei ani a contractului de inchiriere de catre stat a Castelului Peles, a declarat joi ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, citat de Agerpres.

„Noi am avut un mandat de la Guvern de a negocia cu Casa Regala pentru prelungirea contractului de inchiriere. Saptamana trecuta a avut loc o a doua intalnire cu reprezentantii Casei Regale si s-a cazut de acord ca se va prelungi cu 3 ani contractul de inchiriere. L-am anuntat in sedinta de ieri (n.r. – miercuri) pe premier si sper ca in cateva zile vom semna contractul”, a declarat ministrul Culturii, adaugand ca atat Castelul, cat si muzeul sunt in siguranta.
La negocieri au participat si cate un reprezentant de la Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice.

Statul l-a dat degeaba ca sa-l rascumpere pe bani grei
Inca de la preluarea mandatului, Hunor Kelemen a precizat ca MCPN nu exclude varianta achizitionarii castelului de catre stat, insa Casa Regala nu a inaintat nicio notificare oficiala in sensul vanzarii edificiului. De altfel, in situatia vanzarii Pelesului, statul roman beneficiaza de preemptiune.
Recent, Primaria Sinaia a cerut Guvernului sa se implice in preluarea Muzeului Peles, anuntand si lansarea unei campanii publice pentru sustinerea acestui demers.
La randul lor, parlamentarii si organizatia de femei PSD Bucuresti si-au aratat intentia de a lansa, in perioada urmatoare, un teledon pentru salvarea de la vanzare a Castelului Peles.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.