Pe scutirea de puscarie a lui Nastase va scrie „atrofiere oua”

Pe scutirea de puscarie a lui Nastase va scrie „atrofiere oua”

0 142

De cand nu mai ai loc de gorbunovi pe trotuar, dupa ce puscariile i-au desertat printre noi, anchetatorii dau din colt in colt (de strada) sa-i adune si sa-i bage la loc. N-au prea reusit mare lucru; abia daca au readus unde le era locul ceva mai mult de 20 din cei peste 250 de infractori de soarta carora s-au induiosat procurori si judecatori milostivi.
Cu prilejul campaniei „La cules de gorbunovi” – s-au facut multi al dracu’ anul asta – s-au vazut la lumina zilei legaturile deloc subterane care leaga tagma magistratilor de deseurile puse in libertate. Nici medicii care ii cauta pe detinuti de boale nu sunt tocmai curatei, dupa ce le-au dat recomandari de tratament si operatie mai repede decat le-ar fi eliberat retete unor amarasteni civili cu adevarat bolnavi.
Dar farmecul cardasiilor suspecte dintre lumea interlopa si alte medii il face apropierea infractorilor de clasa politica. Incidentul Serghei Gorbunov, eliberat pe motiv de atacuri de glaucom, este emblematic pentru diagnosticele pe care si le procura faptasii cand s-au plictisit de stat la bulau. Glaucomu’ e un pretext firav pe langa celelalte boli cu care incarceratii au scos ochii justitiei. Nu stiu ce parere aveti voi despre „atrofierea testiculelor”, dar as paria ca Adrian Nastase se intereseaza tare de tot in momentul asta de simptoame. Dosarul lui, saracu’, a reintrat in atentia colegilor sai din parlament, intr-o noua tentativa de trimitere in judecata, de data asta nu pentru termopane ci din pricina unui trafic de influenta grosier cu ocazia campaniei electorale.
As pune ramasag ca fostul premier studiaza foarte atent varianta cu atrofierea testiculelor. A oualor, daca vreti, pe care maharul suprem de-atunci al Romaniei ii invita pe supusi sa le numere. O operatie usor, totusi, de facut la vremea aia, cand Adrian clocea de strut. Doritorii ar pierde vreme indelungata sa i le socoteasca acum cand au devenit de bibilica, dupa ce Nastase a coborat mai multe trepte in ierarhia puterii de stat si de partid. Mai are cateva si ajunge la beci. De-aia mi se pare ca se poate inspira copios din scutirile medicale ale detinutilor de la Craiova.
Si mare lucru sa nu-l creada instantele! Nu trebuie neaparat sa fii vreun barbat in roba ca sa stii ca de la strut la pitulice doar prin atrofiere se poate ajunge.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.