Pasari exotice la Dumbravita – Delta din Carpati

Pasari exotice la Dumbravita – Delta din Carpati

0 102
Cormoranul mic, starcul de noapte, starcul galben si egreta mica sunt asteptati si anul acesta la Dumbravita. Ornitologii apreciaza ca, in circa 2 luni, pasarile migratoare aflate acum in Africa vor reveni in Delta din Carpati, asa cum s-a intamplat anul trecut in premiera. Tot atunci, fotografii imortalizau un numar record de 30 de berze negre pe apa lacului.
2 februarie a fost declarata Ziua Mondiala a Zonelor Umede, cand a fost semnata la Ramsar in Iran conventia asupra acestor zone de importanta globala, mai ales pentru protejarea pasarilor salbatice si a habitatele acestora. Singura Zona Umeda de Importanta Internationala din centrul tarii este Complexul Piscicol Dumbravita care a gazduit pentru prima data anul trecut 4 specii de pasari salbatice rare.
Conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu – coordonator SOR Brasov, spune ca, in toamna anului trecut pe balta de la Dumbravita, botezata pentru frumusetea ei Delta din Carpati, au fost imortalizate si 30 de berze negre.
Judetul Brasov are 1000 de ha de zone umede. Pe langa Complexul piscicol Dumbravita care totalizeaza 415 ha cu lacuri, helestee si stufaris unde cuibaresc in total 200 de specii de pasari salbatice, in apropierea localitatilor Rotbav, Maierus si Haghig se intind alte zone importante pentru cuibaritul pasaretului de balta.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.