Partie noua de schi la Sinaia

Partie noua de schi la Sinaia

0 210

Romanii incet sa isi dea seama de mina de aur care o reprezinta reseursele de turism neexploatate. Concret, in Sinaia va fi data in folosinta, partia de schi de la Cota 1400 – Cota 998 (Telegondola), in primvara lui 2009. Anuntul a fost facut de catre primatul orasului Sinaia, Vlad Oprea, care a mai afirmat ca modernizarea a costat circa 800.000 euro.
„Partia de schi de la Cota 1400 – Cota 998 (Telegondola) a fost realizata cu mai multi ani in urma, insa din cauza lipsei fondurilor din ultimii ani, partia nu a fost intretinuta corespunzator, ceea ce a dus la degradarea ei. In prezent, se desfasoara lucrari de amenajare a partiei in vederea reintroducerii ei in circuitul schiabil din statiune, omologarea partiei si deservirea telegondolei din zon?”, a explicat primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Partia are o lungime de 2.171 metri, latime 20 metri, iar diferenta de nivel este 433,11 metri. Totodata, partia are un grad mediu de dificultate. De asemenea, in orasul Sinaia se deruleaza proiectul „Dezvoltarea Zonei Turistice Sinaia-Perla Carpatilor Zona Cota 2000”, iar valoarea investitiilor pentru realizarea acestuia se ridica la 20 milioane euro.
Acesta cuprinde: telescaun acoperit cu sase locuri in Valea Soarelui; teleschi pentru doua persoane in Valea Dorului; instalatie de inzapezit artificial a partiilor din Valea Soarelui, Valea Dorului (tunuri de zapada mobile) si in zona statiei de plecare a telegondolei (tunuri de zapada fixe); amenajarea unei partii de incepatori in apropierea statiei de plecare a telegondolei; grupuri sanitare si o statie de epurare a apelor uzate; precum si doua utilaje de batut zapada si un garaj pentru adapostirea acestora.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.