Parlamentul și-a făcut treaba! Legea pensiilor speciale așteaptă decretul lui Iohannis

Parlamentul și-a făcut treaba! Legea pensiilor speciale așteaptă decretul lui Iohannis

1 157

Plenul reunit al Parlamentului a decis joi, ca pensiile senatorilor şi deputaţilor de peste 7.001 lei vor fi impozitate cu 85% .
Cu 354 de voturi „pentru”, o abţinere şi 43 abțineri (USR), Parlamentul au modificat și prevederile referitoare la indemnizaţia pentru limita de vârstă prevăzută de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Este promovată o interpretare răutăcioasă că pentru prima oară în Parlament, un proiect de lege este votat de două ori. Aceasta după ce miercuri. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care impozitează pensiile speciale, joi, în plenul reunit al celor două Camere proiectul a fost votat a doua oară.

Conducerea Birourilor Permanente reunite ale Paramentului a hotărât joi, să introducă în dezbaterea ședinței comune pentru a fi votat din nou, proiectul care impozitează pensiile speciale cu până la 85%, în această categorie intrând și pensiile parlamentarilor. PSD, PNL, PRO România și UDMR susțin că este necesară o modificare a statutului parlamentarilor în timp ce USR acuză că este o procedură neconstituțională.
Așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Președintele Comisiei de statut va face sedința, iar pentru acest articol plenul reunit trebuie să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituțională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a explicat în urmă cu o zi liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.
În cazul parlamentarilor, pensiile de serviciu sunt prevăzute în Statutul deputaților și senatorilor, care trebuie modificat în plen reunit. Comisia de Statut a Parlamentul a propus ca în ședința comună a deputaților și senatorilor să se supună la vot doar articolul care face referire la „pensiile speciale” ale parlamentarilor.

De precizat este că majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu 10%, pentru că sunt mai mici de 7.000 de lei. În funcție de numărul de mandate, pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei. În prezent aproximativ 800 de foști parlamentari primesc pensie specială.
Acum Legea pensiilor speciale așteaptă decretul preș. Iohannis care a declarat ca o sa citeasca bine legea ți se va gîndi ce are va face.

COMENTARII

  1. NU, NU, ASTA ESTE O MĂGĂRIE!!!!! PENSIILE SPECIALE TREBUIE DESFIINȚATE PENTRU CĂ SUNT ILEGALE!!!!
    UNDE S-A MAI POMENIT, ÎN AFARĂ DE RRRRUMÂNISTAN, SĂ IMPOZITEZI FURTUL, ILEGALITATEA!!!???
    HORGANE, TE ATEPTĂM LA ALEGERI!!! PE TINE ȘI PE COLEGII DIN U.S.L., CEI CE SPRIJINIȚI ILEGALITATEA, HOȚIA!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.