Parcarea de taxiuri din fata Garii Brasov a fost evacuata

Parcarea de taxiuri din fata Garii Brasov a fost evacuata

0 152

Gara din Brasov are in sfarsit o fatada europenizata. Aglomeratia de la intrarea in cladirea garii, creata de statiile de autobuz, de taxiurile parcate claie peste gramada si de numarul mare de masini private care opreau neregulamentar in mijlocul drumului, este pe cale de fi rezolvata.
Prima masura pentru decongestionarea traficului rutier din fata Garii Brasov a fost mutarea statiei de taxiuri. Aceasta a fost relocata in partea stanga a garii, astfel incat, pe locurile lasate libere a fost amenajata o parcare civilizata si spatioasa. Exista acum peste 200 de locuri de parcare semnalizate corespunzator si delimitate prin bariere.
Primaria Brasov a reusit sa resistematizeze traficul si sa puna capat haosului creat de taximetristii care stationau in parcare publica, amenajand o statie cu 70 de locuri in stanga Garii.
„ In total sunt 200 de locuri de parcare, care au fost amenajate de catre firma P&P. In perioada urmatoare lucrarile vor continua in fata garii, unde se vor schimba conductele de apa, iar pavajul va fi inlocuit”, a spus primarul George Scripcaru.
Dina cauza nenumaratelor cazuri de furturi, talharii si alte violente care au fost semnalate in aceasta zona, pe stalpii de iluminat public din zona au fost montate mai multe camere de supravaghere conectate la dispeceratul Politiei Brasov. Mai mult, va fi instalat si un post fix de politie.
De asemenea, autobuzele vor avea noi rute de intrare in zona Garii Brasov, pe stradutele de pe langa Sala Sporturilor.
Ultima masura de „curatare” a zonei garii se refera la evacuarea comerciantilor de la chioscurile care vand alcool la terasele improvizate in drum.
„Cei care tranziteaza Brasovul vor putea cumpara de la magazine doar bauturi preambalate, iar cei care vor neaparat sa stea la terasa vor putea sta la cele din centrele comerciale invecinate”, a explicat primarul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.