Parc de distractii cu dinozauri la Rasnov

Parc de distractii cu dinozauri la Rasnov

0 185

Dupa cum am mai aratat intr-un material anterior, la Rasnov visul infiintarii unui parc de distractii incepe sa se contureze tot mai mult ca realitate. Iar ceea ce va urma sa apara si va forma principala atractie a parcului sunt momente din viata preistoriei, redate la scara naturala.
Astfel, o firma va investi aici, la Rasnov, circa cinci milioane euro in amenajarea unui parc de distractii avand ca tematica evolutia dinozaurilor. Vor fi 80 de dinozauri, dintre care peste 20 in marime naturala.
Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, spune ca este vorba despre firma HCR din Sfantu Gheorghe. Investitorul doreste sa construiasca parcul pe platoul din Rasnov, la o distanþã de circa un kilometru de cunoscuta cetate rasnoveana.
Proiectul a obtinut deja certificatul de urbanism si este in curs de primire si a celorlalte avize. Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor.
Firma HCR are ca principal obiect de activitate organizarea de vanatori, detinand si un parc de profil, experienta acumulata in acest sens fiind promitatoare in aranjarea cat mai naturala a „balaurilor” care au trait cu mii de ani inainte de aparitia efectiva a omului pe Terra, dinozauri a caror disparitie, se pare brusca, este inca inexplicabila si o mare enigma.
Sunt curios cum va arata asest parc si inteleg ca, daca la Brasov s-ar face lucrurile cum trebuie si cu mai putin interes pentru sufletelul personal, am putea avea si aici o multime de locuri care sa atraga turistii dispusi sa lase in vistieria orasului o gramada de bani.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.