Parafe plimbate prin halatele medicilor la Brasov

Parafe plimbate prin halatele medicilor la Brasov

0 622
Medicii din spitalele brasovene obisnuiesc sa-si dea parafele unii altora. Comisia de sanatate a Consiliului Judetean recunoaste ca a primit mai multe sesizari legate de aceasta practica. Ultimul incident s-a consumat la Stationarul Tractorul, unde medicul titular de garda a facut schimb neautorizat de garda cu o colega de la spitalul din Sfantu Gheorghe, fara contract cu Spitalul Judetean. Medicul inlocuitor este cel care a externat-o, sub semnatura, pe octogenara Ioana Caloian, gasita dupa o zi si jumatate inghetata de frig pe un camp din zona Rulmentul.
Ancheta interna a Spitalului Judetean Brasov, dupa decesul octogenarei Ioana Caloian, a scos la iveala faptul ca, pe registrul de consultatii al Stationarului Tractorul, apare parafa doctoritei Eva Ionel. Medicul titular care facuse schimb neautorizat de garda si nu a fost la spital sambata dimineata, cand pacienta de 83 de ani fusese externata. Comisia de sanatate a Consiliului judetean va demara o alta ancheta, dupa ce recunoaste ca a primit sesizari despre faptul ca medicii obisnuiesc sa-si dea parafele unii altora.
Schimbul de garda este clar reglementat in lege, care precizeaza ca, in momentul in care nu pot sa-si faca o garda sau nu pot sa vina la serviciu anunta superiorul, care va desemna o alta persoana. In orice caz, este cu desavarsire interzis sa aduca ca inlocuitori persoane din exteriorul unitatii spitalicesti.
Cele doua incidente de la spitalul judetean, moartea bunicutei pe un cimp si transportul de pacienti intre sectii intr-o masina in conditii improprii au generat mai multe anchete menite sa lamureasca felul in care se respecta legii si regulamentele in Spitalul Judetean.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.