Papusile prezinta moda de altadata la Muzeul Civilizatiei Urbane

Papusile prezinta moda de altadata la Muzeul Civilizatiei Urbane

0 760

Expozitia vine de la Prahova, dar colectia apartine unui colectionar din Brasov - Marian Spataru, in varsta de 54 de ani, de profesie inginer. 127 de papusi, din care 50 vor fi expuse la Brasov, defileaza prin moda franceza si cea europeana in general, de la romani pana in secolul XX

Expozitia vine de la Prahova, dar colectia apartine unui colectionar din Brasov – Marian Spataru, in varsta de 54 de ani, de profesie inginer. 127 de papusi, din care 50 vor fi expuse la Brasov, defileaza prin moda franceza si cea europeana in general, de la romani pana in secolul XX.

La Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului s-a vernisat expozitia „Papusile va prezinta moda de altadata”, realizata in colaborare cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova.

Potrivit Marinelei Penes, managerul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, papusile sunt niste valori intriseci, reprezinta copilaria si prezinta moda in diferite epoci din Europa dar in principal moda de la Curtea Frantei. Sunt un adevarat document istoric.papusi muzeu1

Vestimentatia papusilor face o trecere in revista a modei europene intre perioada Renasterii si inceputul secolului al XX-lea, costumele papusilor fiind replici in miniatura ale hainelor de epoca.

Un alt element de atractie prezentat in detaliu este peruca specifica monarhului francez Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare:

Nici accesoriile din peruci nu erau de neglijat pe vremuri.

Expozitia poate fi vizitata pana in luna august la Muzeul Civilizatiei Urbane si se adreseaza atat copiilor, cat si persoanelor dornice sa se familiarizeze cu istoria costumului.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.