Pamantul romanesc adus la standarde europene

Pamantul romanesc adus la standarde europene

0 70

Fonduri europene pentru cercetarea teritoriala Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a organizat joi, 28 februarie 2008 in Aula Magna a Academiei Romane Conferinta Nationala „Cercetarea teritoriala – Investitie pentru viitorul Romaniei”, conferinta care marcheaza trecerea la faza de implementare a activitatilor din cadrul Programului ESPON 2013.


La conferin?? au participat dl. L?szl? BORB?LY, ministrul Dezvolt?rii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. Peter MEHLBYE, director al Unitatii de Coordonare din Luxembourg a Programului ESPON 2013, dl. Ionel HAIDUC, presedintele Academiei Romane, reprezentanti ai autoritatilor publice si ai potentialilor beneficiari.


„Acest program este extrem de interesant din punctul de vedere al activitatilor eligibile. Coeziunea teritoriala si dezvoltarea armonioasa a teritoriului european se va fundamenta in mare parte pe informatiile care vor fi furnizate de studiile efectuate in cadrul programului ESPON 2013. Pe de alta parte este foarte important faptul ca se ofera bani pentru cercetare, lucru destul de rar intalnit in Romania ultimilor ani. Nu-mi ramane decat sa sper ca beneficiarii indirecti ai acestui program, si anume autoritatile publice, vor sti sa valorifice aceste informatii in folosul comunitatii” a declarat Laszlo BORBELY.


Programul ESPON 2013 este un program operational de cooperare teritoriala europeana interregionala, care furnizeaza informatii si statistici privind dezvoltarea si coeziunea teritoriala a spatiului european si care se realizeaza in cadrul unei retele europene a organismelor de cercetare si a actorilor relevanti implicati in dezvoltarea teritoriala. Activitatile din acest program sunt finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Obiectivului de Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii UE de Coeziune.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.