Palme si injuraturi la AGA Pro Roman

Palme si injuraturi la AGA Pro Roman

0 60

Intrunirea AGA de ieri de la societatea Pro Roman s-a lasat cu palme. Cei care le-au incasat sunt doi interpusi, dar adevaratii lor adresanti sunt directorul si omul de afaceri Ioan Olaru si, ceva mai in spate, liderul PSD Brasov, Constantin Nita. Prin scatoalcele trase ieri, conflictul dintre Ioan Neculaie, presedintele Consiliului de Administratie de la Pro Roman, afaceristul Ioan Olaru si politicianul Nita se muta intr-o noua dimensiune. Se pare ca cei trei nu se mai limiteaza la faza proceselor la tribunal, in care isi disputa actiunile pe care Asociatia Pro Brasov, o gaselnita pesedista clocita in vremea guvernarii Nastase, le detine la Pro Roman. Lupta in instanta va continua acum si pentru agresare fizica.
Olaru considera ca AGA de ieri a fost convocata ilegal de catre Neculaie. Asta nu l-a impiedicat ca, in calitatea de director al Asociatiei pe care i-o intareste o hotarare judecatoreasca, sa trimita doi emisari sa asiste la sedinta. Prezenta in sala a celor doi reprezentanti ai lui Olaru l-a enervat cumplit pe Neculaie, care a reactionat in stilu-i caracteristic atunci cand isi pierde cumpatul. Cei doi se asteptau, pare-se, la reactia patronului Neculaie, pentru ca au inregistrat audio sceneta, probabil cu ajutorul unui telefon mobil, material pe care il vor pune astazi la dispozitia presei.
Dupa injuraturile preferate din repertoriu, Neculaie i-ar fi tras – zic cei doi – unuia dintre ei o palma atat de zdravana peste ureche incat l-a lasat pe moment fara auz. Agresatul se afla in spital, de unde doreste sa obtina un certificat medical care sa confirme agresiunea.
Neculaie neaga faptul ca l-ar fi lovit si pretinde ca oamenii de ordine au fost cei care i-au scos pe trimisii lui Olaru din sala. Incidentul este cu atat mai interesant cu cat cel care sustine ca a fost lovit este un fost angajat al lui Neculaie.
Olaru este hotarat sa depuna plangere impotriva lui Neculaie. Reamintim ca scandalul din jurul Asociatiei Pro Brasov, actionar majoritar la Pro Roman SA, societatea constituita pentru administrarea parcului industrial Roman dupa alungarea malaezienilor de la Pesaka Astana, a fost generat de un imprumut de circa 1,5 miliarde de lei vechi. Pe care Neculaie il acorda asociatiei de afaceristi pesedisti si a carui returnare a manarit-o prin furnizarea unui numar de cont gresit. Tertip care i-a permis sa se inscrie la Registrul Comertului cu 80% din actiunile detinute de Asociatia Pro Brasov la SC Pro Roman SA, improprietarire abuziva desfiintata ulterior de o decizie a Tribunalului Alba, care ii radia si calitatea de actionar la Pro Roman.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.