Paine mai sanatoasa! Cu acid folic si fier

Paine mai sanatoasa! Cu acid folic si fier

0 128

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa imbunatateasca sanatatea romanilor prin schimbarea compozitiei aluatului de paine. O paine care sa previna nasterile premature si bolile de inima! Cu acid folic si fier. Masura ar putea reduce si cheltuielile din sanatate cu 45 de milioane de euro. Responsabilii din sanatate vor ca multe dintre produsele de panificatie sa fie facute din faina imbogatita cu suplimenti alimentari.


Spre deosebire de alte tari, unde consumul este redus, la noi painea este alimentul de baza si din acest motiv s-a considerat ca faina reprezinta suportul ideal. Acidul folic este practic vitamina B9 care ajuta la formarea celulelor sanatoase in organism. La fel de important este si fierul. Medicii spun ca lipsa lui inseamna mai multe nasteri premature si malformatii la nastere, iar adultii pot ajunge sa sufere de inima. Pentru a imbunatati faina cu cele doua suplimente minune e nevoie ca morile din Romania sa fie modernizate. Pe cateva milioane de euro.


„Costurile implicate nu se vor simti in pretul painii”, a declarat Viorel Marin, presedintele Patronatului de Morarit. Medicii au constat ca mai mult de jumatate dintre copiii din Romania sunt anemici. La fel se intampla si cu 40% dintre femeile gravide. Proiectul este supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului Sanatatii si ar putea intra in vigoare intr-o luna.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.