PACTUL LUI DRAGNEA CU… DIAVOLUL? Ascultaţi-mă pe mine, / N-ar...

PACTUL LUI DRAGNEA CU… DIAVOLUL?
Ascultaţi-mă pe mine, / N-ar fi rău să fie bine!

0 496

Lăudat constant în ultima vreme de către Alina Gorghiu, cea care-i cere demisia lui Victor Ponta şi în somn, Liviu Dragnea, noul preşedinte al PSD, a început să viseze cai verzi pe pereţi. Aflat între femeile pesediste, el a lansat Pactul lui Dragnea, proiect care să-i ţină la putere încă vreo 30 de ani pe actualii politicieni!Marele proiect, născut dintr-o minte care stă lejeră şi într-un cap cu perspectiva mica, a fost propus în faţa cîtorva sute de femei, pe care Liviu Dragnea le-a instruit astfel încît, în 4-5 ani, una dintre ele să devină prim-ministru. Baronul de Teleorman s-a simţit bine în compania generoaselor pesediste, care l-au aclamat ca pe adevărat macho al politicii,Dar de unde aceasta pace între toate partidele, o dragoste între preşedintele Klaus şi PSD care ar face inutilă şi condamnarea sa, căci, în viziunea Baronului cu casa pe două străzi, cînd e pace, nu-i război! De altfel şi acest Pact al lui Dragnea poate fi rezumat printr-o formulă la fel de redundantă: Ascultaţi-mă pe mine, / N-ar fi rău să fie bine! Vorba lui Base: Plagiat!!,A zis-o inainte SI un cunoscut fotbalist: Mai intai sa fie bine / Ca sa nu fie rau!

Condamnarea lui Liviu Dragnea pentru Referendum, ca, de altfel, întreg „dosarul de alegeri”, este un joc politic în care, s-a implicat şi Justiţia, după ce procurorii Codruţei Kovesi îşi mutaseră birourile pe capota maşinilor din dotare! Dar, tocmai pentru că Traian Băsescu, care n-a iertat pe nimeni dintre cei care au fost la un pas de a-l detrona înainte de termen, ne amintim că Liviu Dragnea, imediat după condamnarea din prima instanţă, s-a resemnat şi a renunţat la toate funcţiile din guvern şi din partid, un gest care i-a adus laude chiar şi din partea adversarilor. Ponta-Kovesi
Cînd a apărut spectrul demisiei lui Victor Ponta prin începerea urmării SALE penale, deloc surprinzător, tocmai Liviu Dragnea, care era deja condamnat, revine spectaculos, îşi depune candidatura la conducerea PSD şi devine şeful celui mai mare partid! Oricine mi-ar spune că nu e nimic ciudat în această revenire…proPrezidentiala nu m-ar putea convinge că anterior nu s-au purtat discuţii pe tema viitorului lui Dragnea. Să ne punem în situaţia lui Liviu Dragnea: el are de ales între a fi liber şi şef la PSD sau condamnat şi scos din viaţa politică! De aici vine, credem noi, schimbarea de optică din ultima vreme a lui Liviu Dragnea, care i-a adus şi laudele constante ale Alinei Gorghiu, cea care îi cere demisia lui Ponta de la cafeaua de dimineaţă, pînă la duşul de dinaintea somnului de noapte! Cine are curiozitatea s-o asculte pe Alina Gorghiu va observa o constantă în spiciurile sale: Gabriel Oprea este un om de încredere, iar Liviu Dragnea ia decizii înţelepte! Nu trebuie multă inteligenţă pentru a înţelege motivul acestor laude.Practic, un Liviu Dragnea ţinut în frîu cu dosarul şi un Gabriel Oprea, ale cărui grimase au sluţit complet noţiunea de „interes naţional”, reprezintă adevărata armă a PNL pentru debarcarea lui Victor Ponta! O armă cu două tăişuri, care-i poate provoca PNL-ului probleme mult mai mari la Putere decît cele pe care le are în Opoziţie, însă, după cum se vede, dorinţa de a prelua frîiele care duc la ciolan este mai mare decît raţiunea.
Ce propune Liviu Dragnea prin Pactul de la Constanţa? După ce constată că „epoca lui Traian Băsescu a fost o epocă a războiului”, el adaugă imediat că Iohannis „nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ”, propunînd ceva ce nici cei de la… Academia Caţavencu nu-şi puteau imagina: „Haideţi să-l folosim, haideţi să-l lăsăm să ne folosească”! Astfel Dragnea vorbeşte aproape explicit despre relaţia de…prezervativ pe care şi-o doreşte cu Klaus Iohannis: să-l folosim unde avem interesul, dar pentru asta trebuie să acceptăm să ne folosească şi el cînd are interesul! Şi cum „Guvernul meu” depinde chiar de Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, nu e greu de înţeles care este miza trocului. Ar putea Liviu Dragnea, chiar şi interimar, al PSD, să le spună pe şleau colegilor să abandoneze Puterea doar pentru ca el să se bucure de libertate? Evident, că nu. Şi atunci, iată, i-a trecut prin cap această variantă parşivă, a unui pact cu preşedintele ţării şi PNL… de 20-30 de ani: „Vreau să promovăm un armistiţiu politic pe termen lung al tututor forţelor politice , un plan de dezvoltare eficientă şi strategică a acestei ţări pentru următorii 20-30 de ani”. Cu această idee năstruşnică, el spune, că vine Potopul şi singura salvare este o Arcă a lui Klaus dupa modelul lui Noe, cu care o parte dintre „vieţuitoarele” din PSD să fie salvate, între care, desigur, trebuie să fie chiar el!Si cum postul de presedinte il vde ocupat …un deceniu,il asigura pe Her Klaus : „ Eu cred că în 4-5 ani România ar putea fi pregătită să aibă un Guvern condus de o femeie, cu toate avantajele care derivă din acest lucru”. Şi cum niciodată Liviu Dragnea n-a fost vreun maestru al discursurilor trebuia musai să dea cu ăia în farfurie: „Am putea avea pentru prima dată în România un prim-ministru frumos şi căsătorit cu un bărbat”, ceea ce, desigur, l-a făcut pe Remus Cernea să tresară…! Dar oare si pe Klaus? Ca in mod sigur, garnitura baronilor inca necercetati, in frunte cu Costica Nitza, sta in asteptare…
Pe aceste posibile majorităţi parlamentare crede Liviu Dragnea că se poate baza un Proiect naţional? Adică, ce nu au putut să facă în puternica USL ar fi în stare acum să facă în puzderia de meteoriţi politici? Păi, cum să nu fie de acord Gabriel Oprea cu acest Pact, din moment ce planul său de trădare a guvernării din care face acum parte este tocmai acela de sprijini proiectul prezidenţial „Guvernul meu”? În realitate, toată tărăşenia aceasta cu Proiectul naţional propus de Liviu Dragnea se roteşte în jurul supravieţuirii! PSD ştie că, după pierderea alegerilor de către Adrian Năstase, a intrat în comă timp de 8 ani, fiind apoi resuscitat de PNL prin acea USL care l-a readus la Putere. Dacă n-a reuşit să supravieţuiască avîndu-l în frunte pe Adrian Năstase, cum să creadă cei din PSD că ar putea să reziste sub acest modest Liviu Dragnea? Iar chestiunea cu 20-30 de ani nu e altceva decît o poveste de adormit copiii, din moment ce PSD nu ştie care-i va fi soarta nici măcar în viitoarele 2-3 luni… (Grupul Reformator din Organizatia PSD Brasov )

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.