P.C. a parasit mierea guvernarii

P.C. a parasit mierea guvernarii

0 257


Biroul politic al PC a decis iesierea partidului de la guvernare si intrarea in opozitei.In urmatoarele zile toti reprezentantii P.C. din Executiv isi vor prezenta demisia. Am fi tentati sa credem ca asa zisa „solutie imorala”, si-a depasit situatia, a traversat drumul catre moralitate si in sfarsit, isi tine promisiunea, repetata pentru o fixare cat mai buna in mintea electoratului – iese de la guvernare.


Vor ramane vacante urmatoarele posturi: un post de vicepremier, un post de ministru, sase posturi de secretar de stat si 11 posturi in agentiile guvernamentale. Pe respectivele posturi vor ramane sa se bata liberalii si democratii, daca nu cumva PD are in vedere o intelegere, asa cum tot mai multi vorbesc,?cu PSD aripa Geoana.


Rezolutia privind retragerea de la guvernare a fost votata in unanimitate de membrii Biroului Politic, mandatat in luna iunie a acestui an de catre Consiliul National sa ia aceasta decizie in cazul in care nici una dintre propunerile parlamentare ale Partidului Conservator nu va fi adoptata de catre partenerii de guvernare.


Decizia PC va putea fie sa provoace o criza parlamentara, ce va impune alegeri anticipate, fie formarea unei noi majoritati alaturi de PSD si PRM.

Prin trecerea in opozitie a celor 19 deputati conservatori, coalitia guvernamentala PNL-PD-UDMR ramane in Camera la o distanta de 27 de voturi de majoritatea calificata, depinzand direct de voturile nesigure ale celor 18 deputati ai minoritatilor nationale si 16 deputati fara apartenta de grup.
Aceasta miscare a conservatorilor a fost luata in apropierea votului asupra legii bugetului de stat pentru anul viitor, care, fara sustinerea PC, daca si ceilalti membri ai opozitiei vor respinge aceasta lege, nu va trece. Iar conservatorii sunt dispusi sa o voteze doar daca se va moifica in sensul reducerii TVA la alimentele de baza de la 19% la 9% si al scutirii de la impozitare a profitului reinvestit al agentilor economici, asa cum a propus PC, care doreste pe viitor sa-si promoveze propriile initiative legsilative.
De fapt prin lipsa sustinerii initiativelor PC de catre colegii de guvernare, isi motiveaza liderul conservator Dan Voiculescu decizia. El a aratat ca nu PC este forta politica responsabila pentru aceasta criza guvernamentala, ci presedintele Traian Basescu care il „manevreaza” pe Theodor Stolojan impotriva PNL si a premierului Calin Popescu-Tariceanu.
?Presedintele Traian Basescu este un mare ipocrit si mincinos si va incerca sa spuna ca noi am declansat criza politica. De fapt, el este cel care a creat criza politica din Romania, cu instrumentul sau Theodor Stolojan”, a spus Dan Voiculescu.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.