Oua uriase in Cetatea Rasnovului

Oua uriase in Cetatea Rasnovului

0 98
Traditia spune ca in Joia Mare se vopsesc si se incondeieaza ouale rosii. Zeci de copii s-au intrecut in aceasta indeletnicire in Cetatea Rasnovului. Elevii scolilor generale din localitate i-au atras in concurs si pe turistii care au vizitat cetatea. Artistii plastici au pictat doua oua uriase, inaltr de un metru si jumatate, cu motive traditionale din Tara Birsei. Unul va ramane in cetate, celalalt va fi expus in centrul orasului.
Concursul de incondeiat oua se afla la a saptea editie, insa a fost organizat in premiera in Cetatea Rasnov. Mesterul popular rasnovean Lucian Cazacu a organizat atelierul pentru elevi, carora li s-au alaturat si alti copii.
Special pentru acest atelier, artisti din filiala Brasov a Uniunii Artistilor Plastici au pictat doua oua de mari dimensiuni, cu motive specifice Tarii Barsei.
Unul dintre ouale uriase, care masoara peste 1 metru jumatate in inaltime, va ramine in Cetatea Rasnov, iar celalalt va fi amplasat in centrul orasului pe toata perioada sarbatorilor pascale.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.