Ordonanta 50/2010 spre Cotroceni

Ordonanta 50/2010 spre Cotroceni

0 206

Ordonanta 50/2010 privind creditele, un alt angajament al Guvernulu Boc luat in fata FMI si a bancherilor, a fost votat. In final Ordonanta 50/2010 a fost votata in forma dorita de banci, eliminandu-se obligativitatea refinantarii din partea institutiilor de credit. 131 de voturi pentru si 71 impotriva au decis soarta celor 4,5 milioane de romani cu credite bancare.

Reactii dupa vot:
In afara de bancheri si de politicieni din Coalitie aproape toata lumea este nemultumita de rezultatul a mai multe luni de dezbateri, angajamente ale puterii ca va sustine interesul cetatenilor si de promisiuni neonorate. Clientii bancilor oscileaza intre revolta, dezamagire si resemnare
Secretarul de stat din Finante, Gheorghe Gherghina, a confirmat ca Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au transmis deja un raspuns Comisiei Europene, potrivit caruia ordonanta de urgenta se va modifica. „Deja DAE, impreuna cu ANPC, a transmis un raspuns ca vor modifica ordonanta”, a spus Gherghina. Oficialul MFP si-a exprimat speranta ca modificarile propuse pentru OUG 50/2010 vor bloca procedurile Comisiei Europene impotriva Romaniei.
„Nu cred ca putem identifica elemente de neconstitutionalitate. Putem discuta de oportunitate sau de alte lucruri, dar nu stiu daca de constitutionalitate. Daca juristii nostri vor gasi asemenea elemente, o vom ataca si noi la Curtea Constitutionala”, a declarat pentru HotNews.ro Viorel Stefan, presedintele Comisiei de Buget Finante si Banci din Camera Deputatilor.
Violeta Vasilioglu, liderul grupului de clienti nemultumiti de serviciile BCR, a declarat: „Sunt profund dezamagita de atitudinea deputatilor romani in privinta adoptarii, in forma actuala, a OUG 50/2010! O lege pentru protectia consumatorilor, de o importanta covarsitoare pentru 4.5 milioane de romani care au peste 8 milioane de contracte de credit la banci, ajunge sa fie intoarsa impotriva celor pe care ar trebui sa ii protejeze!”.
Vasilioglu i-a mai cerut sefului statului sa nu promulge viitoarea lege.

PNL a anuntat deja intentia de a ataca la Curtea Constitutionala forma finala a Ordonantei, desi presedintele comisiei de specialitate din Camera a declarat pentru HotNews ca sansele de succes la Curte sunt destul de mici.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.