Oprescu Cozmanca o halca din PSD

Oprescu Cozmanca o halca din PSD

0 170

Vechea garda din PSD are, din cand in cand, puseuri nostalgice dupa vremurile de aur ale partidului. Batranii activisti se bucura si de privilegiul de a invoca tineretea neprihanita a social-democratiei mioritice ori de cate ori li se pare ca vremile de azi sunt din cale-afara de compromise. Fiind ei mamosii partidului nascut, nu-i asa, din cinste si furie proletara, au tot dreptul sa vitupereze contra depravarii actuale. Li se pare ca nobletea asta obstetrica le da un prestigiu mai presus de banuieli. Asa o fi crezut si taica Octav Cozmanca, generalul campaniilor electorale ale PSD-ului, cand a scris partidului vorbe grele si reprosuri tari din transeele luptei impotriva decaderii moderne a membrilor sai.
Ce reproseaza Cozmanca partidului se putea imputa PSD-ului inca dintru inceputuri, numai ca disidenta nu se purta pe vremea aia in partid. Nici Cozmanca nu face chiar pe disidentul; si-a gasit sa bata obrazul partidului si lui Mircea Geoana taman cand se pregateste sa devina strategul campaniei la prezidentiale a lui Sorin Oprescu, care isi permite inca greturi de incertitudine asupra propriei candidaturi. Cu locul asigurat in viitoarea ierarhie, Cozmanca acuza gros PSD-ul de nepotism si ciocoism doar pentru ca, pe cand taia si spanzura in partid, nu se inventase inca termenul de baron local.
Ce zice Cozmanca cu obida este perfect adevarat si se articuleaza precum cioburile unei oglinzi ce poate sta in fata fiecarui partid de pe scena politica. Tradatori ai principiilor democratice si sociale care i-au unit la infiintare, parveniti, ahtiati dupa averi, functii si pozitii sociale, tinuti laolalta de interese de grup mai devraba decat de idealurile partidului. Dar asta e definitia oricarei formatiuni politice care se respecta si care pretinde ca mai conteaza ceva pe piata!
Rabufnirea lui Cozmanca, chiar asa banala constatare cum e ea, ar mai insemnat ceva, probabil, daca activistul Octav n-avea asigurat locul de-a drepta lui Oprescu si risca oprobriul partidului din postura de demisionar fara viitor. Asa, insa, nu face doua parale. Face in schimb valuri in PSD, unde maharii se prefac ca nu inteleg ce l-o fi apucat pe credinciosul Cozmanca de s-a apucat sa spele rufaria partidului in public, inclusiv scutecele din copilaria FSN. Hai ca, daca era o autocritica, ceva, mai mergea. Vechile cadre politice au urechea dresata sa auda o vorbarie goala si artificiala despre vini mai mult sau mai putin inchipuite, dar asumate. Asa, cu Cozmanca vandut lui Oprescu si demisionat, n-are cine sa mai ia asupra sa tarele partidului, proaspat zise in gura mare. Cum nu vrea nimeni sa se-ncarce cu ele, grangurii pesedisti au ramas sa si le paseze o vreme unul altuia pana se rasufla subiectul.
Partea glumeata a rechizitoriului facut de Cozmanca e capitolul exemple de oameni de treaba din PSD, necontaminati de relele denuntate. Ion Iliescu, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu sunt premiantii lui Cozmanca pe o lista in care pot sta cu cinste Micky Spaga sau alte piese grele din masinaria partidului.
Ca alde Cozmanca nu mai are loc in partidul in care colcaie juni de teapa lui Mazare nu-i greu de-nteles. Da’ ce dracu face progresistul Oprescu cu dinozauri precum Cozmanca?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.