Oficialii americani nu recomandă a treia doză pentru cei vaccinați cu Moderna

Oficialii americani nu recomandă a treia doză pentru cei vaccinați cu Moderna

0 64

Oamenii de știință de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au anunțat că vaccinul Moderna împotriva COVID-19 nu a îndeplinit toate criteriile agenției pentru efectuarea celei de-a treia doze, pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas puternică.
Specialiștii FDA au declarat că datele de până acum pentru vaccinul Moderna au arătat că un rapel crește anticorpii de protecție, însă diferența nivelurilor de anticorpi înainte și după a treia doză nu a fost suficient de mare, în special la cei ale căror niveluri au rămas ridicate.
Documentele au fost publicate, marți, înaintea unei reuniuni a experților externi ai FDA, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a discuta despre dozele de rapel, potrivit Reuters.
În mod obișnuit, FDA urmează sfatul experților săi, dar nu este obligat să o facă.
Un grup de consilieri ai Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice cu privire la cine poate primi a treia doză Moderna, dacă FDA o autorizează.

Specialiștii FDA nu recomandă a treia doză pentru cei vaccinați cu Moderna

Moderna a solicitat autorizație pentru a treia doză
Moderna a solicitat aprobarea unei doze de rapel de 50 micrograme care ar reprezenta jumătate din primele douădoze administrate la o distanță de aproximativ patru săptămâni.
Și Johnson & Johnson vrea să obțină o autorizație pentru un rapel.
Companiile au citat date care au arătat o scădere a eficacității vaccinărilor inițiale. Cu toate acestea, oamenii de știință FDA sunt sceptici cu privire la necesitatea unui rapel în cazul vaccinului Moderna.
Vineri, consilierii FDA vor analiza și dacă este necesară o doză de rapel pentru vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.