Ofertele de sarbatori sunt pe terminate

Ofertele de sarbatori sunt pe terminate

0 113

Conform ultimelor statistici referitoare la dinamica turismului din Romania si al romanilor peste hotare, se pare ca toti cei care au hotarat sa-si petreaca sarbatorile de iarna in afara locuintei si-au facut deja rezervarile.
Agentiile de turism din Romania au vandut deja aproape 80% din pachetele turistice destinate sarbatorilor de iarna, oferte care se vor epuiza in primele zile ale lunii urmatoare, a declarat consultantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu. Acesta a mentionat ca, in ceea ce priveste Austria, cea mai solicitata destinatie externa, nu se mai gasesc decat pachete ce pornesc de la 800 de euro, in conditiile in care acum o luna se puteau gasi oferte pentru acesta tara cu preturi incepand de la 250 de euro.
De asemenea, pentru destinatii interne precum Valea Prahovei sau Moeciu – Bran, se pot gasi foarte greu oferte, a spus Badulescu.
Potrivit reprezentantului ANAT, oferte destul de atractive pentru destinatii externe se mai pot gasi in bazinul mediteranean. Totodata, la preturi tentante, agentiile ofera vacante in statiunile balneoclimaterice sau pe litoral.
Mai multi romani in vacanta peste hotare Estimarile Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism releva ca numarul turistilor romani care vor calatori in strainatate in sezonul de iarna va creste anul acesta „peste media cu care ne-am obisnuit, adica cu aproximativ 35%“, a spus Traian Badulescu.
In ceea ce priveste turismul intern, si aici se asteapta pentru perioada de iarna o crestere a numarului de turisti cu 10% fata de anul trecut.
Potrivit ANAT, destinatiile preferate de romani in perioada sarbatorilor de iarna sunt in continuare statiunile montane, in special cele de pe Valea Prahovei, urmate de statiunile balneoclimaterice si turismul rural, care a inceput sa fie vandut si prin agentiile de turism. Privitor la turismul extern, agentiile spun ca destinatiile cele mai solicitate pentru perioada sarbatorilor de iarna vor fi Austria, Bulgaria, Egipt, Franta, dar si destinatiile exotice precum Cuba.
Ca o noua tendinta, reprezentantii agentiilor de turism au observat ca, de Craciun, turistii romani se orienteaza catre pensiunile rurale, iar pentru Anul Nou, catre statiunile montane, unde se cazeaza la hoteluri si vile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.