Ochit de Basescu, DIP se trezeste

Ochit de Basescu, DIP se trezeste

0 116

Jignit de invinuirile aduse de seful statului si stiindu-se curat moraliceste, Dan Ioan Popescu, prim-vicepresedintele Partidului Conservator, tine sa se dezvinovateasca si reactioneaza la acuzele lui Traian Basescu.


DIP i-a adresat o scrisoare primului-ministru prin care ii comunica faptul ca a luat act de solicitarea facuta de seful statului in sedinta de guvern din 28 februarie, privind publicarea contractelor de energie incheiate in perioada in care el a fost ministru al Industriilor. In document, Dan Ioan Popescu cere premierului constiturea de urgenta, sub coordonarea Autoritatii de Control a Guvernului, a unei comisii de specialisti care sa analizeze din punct de vedere tehnic si juridic toate contractele de furnizare a energiei incheiate in perioada 2000 – 2007 de catre Hidroelectrica, SN Nuclearelectrica si complexele energetice Rovinari, Turceni, Craiova, cu diverse societati de furnizare. In scrisoare se mai solicita verificarea tuturor componentelor care intra in calculul pretului energiei electrice si verificarea incadrarii incheierii acestui gen de contracte in reglementarile obligatorii de liberalizare a pietei de energie, care se aplica in toate tarile Uniunii Europene.


„Va solicit, domnule prim-ministru, ca toate concluziile acestei analize sa fie facute publice. Daca exista cazuri in care se vor constata nereguli grave, care sa aduca prejudicii statului, atunci sa fie inaintate organelor abilitate”, se mai arata in documentul care a fost prezentat de Dan Ioan Popescu. Fostul ministru al Industriilor a remarcat, in context, ca „lupta politica continua”, in conditiile in care presedintele Traian Basescu „l-a nominalizat doar pe el in cadrul sedintei de guvern”. Dan Ioan Popescu a reafirmat ca nu a semnat nici un contract in domeniul energetic, si a denuntat „politica de denigrare a PC”, partid care a initiat constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru faptele sefului statului si care a crescut in sondajele de opinie. „Ma astept sa fiu invitat la diferite sedii, vizite care vor fi televizate, pentru a se continua circul mediatic”, a spus Dan Ioan Popescu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.