O treime din populatia de pe glob nu are acces la toalete

O treime din populatia de pe glob nu are acces la toalete

0 50

Mai mult de doua miliarde de persoane, adica aproape o treime din populatia Pamantului, nu au acces la instalatii sanitare adecvate, potrivit unui raport ONU.
Cele mai multe dintre persoanele afectate se afla in Africa si Asia de Sud. De exemplu, in Eritreea doar 2% din populatie a primit instalatii imbunatatite sub forma de toalete cu apa sau latrine intre 1990 si 2006.
„In ritmul actual, lumea nu va beneficia de unul dintre obiectivele Mileniului”, pentru ca „mai mult de 700 milioane de persoane” nu vor profita de el in termenul fixat, a spus Ann Veneman, directoarea UNICEF.
Cu toate acestea sunt si aspecte pozitive in ceea ce priveste progresele la nivel mondial. Unul dintre aspectele care a fost imbunatatit considerabil este accesul la apa potabila sigura: numarul persoanelor care nu au au acces la surse imbunatatite de apa potabila este de sub un miliard, pentru prima data din 1990. „Tendintele actuale indica faptul ca mai mult de 90% din populatia lumii va folosi surse imbunatatite de apa potabila pana in 2015”, potrivit raportului.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.