O suta de zile de Klaustrare

O suta de zile de Klaustrare

0 505
Presedintele Klaus Johannis si-a facut bilantul celor 100 de zile de mandat petrecute la Cotroceni. Acolo unde si habiteaza, pentru ca Guvernul nu a catadicsit sa-i asigure o casa in care sa poata locui cu Prima Doamna, ramasa la Sibiu sa predea engleza. Singur cuc fiind, presedintele se insingureaza si in viata publica, in care nu se lasa vazut si auzit, preferand sa posteze mesaje pe Facebook ori de cate ori are cate ceva de spus despre Romanika.
Dupa un presedinte omniprezent cu replici suculente si hahaituri frizand mitocania in absolut toate pricinile tarisoarei, avem acum parte de o umbra prezidentiala in patria lucrului bine facut. Si bine ferecat, de altfel, intr-un loc unde macar exista o conexiune la internet, de poate omul sa razbata pana la noi cu un mesaj si o postare, laconice si alea.
O fi o marca a bunului simt si a conciziei germane, nu zic nu. Dar, in peisajul asurzitor al replicilor politice din Romanika, sa taci prea mult si prea profund inseamna sa-i cedezi integral adversarului spatiul de comunicare. De care alde Ponta, bunaoara, se foloseste din plin, pentru a transmite natiei realizari si succesuri guvernamentale pe banda rulanta si de a bifa norma zilnica de minciuni catre populatie.
Paradoxul cu neamtul klaustrat si redus aproape total la postari pe Facebook este ca el nici n-are, saracu, o casa in care sa se izoleze. A ajuns sa-l invidieze pe fostul chirias al Cotrocenilor, care schimba vilele de protocol doar ca sa-si faca imposibil de localizat ID-ul de pe care posteaza si el comentarii si panseuri politice.
Iar Ponta, seful RAPPS-ului, dovedeste ca Johannis a ramas pentru el un lucru, asa cum il eticheta in campania prezidentiala. Drept pentru care nu se grabeste sa mute mobila de la Cotroceni intr-un spatiu mai adecvat unui presedinte. Chiar si dupa 100 de zile de mandat.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.