O statistica șocantă în Australia sunt uciși, în fiecare an, aproximativ 17.000...

O statistica șocantă în Australia sunt uciși, în fiecare an, aproximativ 17.000 de ogari!

1 88

Olimpiada de curse începe ca un joc de noroc și pentru majoritatea câinilor se termină tragic. În fiecare an în Australia, aproximativ 20.000 de pui de ogari,altfel selectionati special, sunt crescuți în speranța că vor avea un alergător rapid. Dar nu toți câinii sunt potriviți pentru curse. Mai mult, majoritatea câinilor care nu ajung pe primele locuri sunt abandonați…prin autanasiere!!
Industria însăși a recunoscut că sunt uciși aproximativ 17.000 de câini sănătoși în fiecare an,  7.000 de pui nu ajung niciodată pe pistă, iar alte câteva mii de câini mor pur și simplu pentru că sunt prea lenți pentru a câștiga.

Cifra a apărut și într-un document confidential dintr-o ancheta declanșata în industria curselor de caini de statul New South Wales. Documentul respectiv a fost obtinut de la Greyhound Australasia, una din organizatiile care supervizeaza cursele cu ogari.

„Aceasta industrie este responsabila pentru mortile nenecesare a 13.000 – 17.000 de ogari sanatosi in fiecare an”, se arata in document, potrivit Mashable, preluat de five5online.ro.Așadar, animalele nu sunt eutanasiate pentru ca ar fi fost ranite sau bolnave, ci este vorba de caini sanatosi, care nu au fost suficient de competitivi.În urma anchetei, în fiecare an, intre 74% si 96% dintre cainii tineri si sanatosi crescuti pentru curse – sunt eutanasiati!

COMENTARII

  1. Cata ticalosie pentru ceicare au „civilizat” Planeta,cu glontul si scavia!
    De stiut ca si in Anglia se intampla la fel .Inclusiv la cai,oentru a se pastra doar cei performanti!
    Asa cum au facut la inceput si cu atletii de culoare…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.