O nouă minune la Ghimbav, primarul Toma Dorel, revine la post!!

O nouă minune la Ghimbav, primarul Toma Dorel, revine la post!!

1 171

După cunoscutele scenarii ale DNA, după un rechizitoriu ce parea beton, ghimbășenii s-au trezit fără …primar și câțiva funcționare publici.
Primarul în funcție al Ghimbavului, Dorel Toma, fosta contabilă șefă a primăriei, patroana unei firme din Ghimbav și doi oameni de afaceri din județul Olt, după tot tacâmul, arestări, cătușe, dube, interogatorii etc. au fost trimiși în judecată în 2018, de către procurorii DNA Brașov, pentru fapte de corupție.
Anchetatorii au „socotit” un prejudiciu, creat de primar și ceilalți inculpați, la o valoare ce s-a ridicat la 18 milioane lei.
Dosarul parea beton plin de fapte cu iz penal, corupție, licitații, achiziții publice, toate în domeniul amenajărilor urbane, containere pentru gunoi și stâlpi pentru iluminatul public.

În timp lucrurile au evaluat în favoarea lui Dorel Toma, acum se poate întoarce în fotoliu de primar. Reamintim acesta a participat la alegeri încă din 1992, are cele mai multe mandate de primar din județ.
Noua situație este rezultatul unei Decizii a Tribunalului Brașov, care a hotărât să ridice măsura controlului judiciar instituită anul trecut (în aprilie 2018) asupra edilului și să-i permită acestuia să se întoarcă la conducerea orașului.

Toma Dorel, înapoi la primărie

Cum era de așteptat procurorii DNA nu au fost de acord cu decizia judecătorului pentru drepturi și libertăți și au contestat ridicarea măsurilor. Cu toate acestea Toma Dorel se poate intoarce la conducerea orașușui pentru a finaliza ultimul mandat obținut în iunie 2016.

Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.