O mare sportivă a României s-a retras din activitate : Ana Maria...

O mare sportivă a României s-a retras din activitate : Ana Maria Popescu

0 40

Momentul care nu ocolește niciun sportiv s-a petrecut și în cazul multiplei campioane Ana Maria Popescu : s-a retras din scrimă, la finalul acestui an! Sportiva a făcut anunțul după ultima competiție a anului, în Cupa Mondială de la Dubai, acolo unde a luat medalia de argint.

Cu ochii în lacrimi, campioana a spus că a venit momentul să se oprească, fiind fără motivație să meargă mai departe și pentru că totul doare prea tare:

“Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe. Totul doare prea tare, e momentul să încep o nouă viaţă, să am o viaţă în afara sălii de strimă. În sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu a fost cea mai titrată scrimeră din istoria României, cu 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene. Are în total 9 medalii de aur și 37 de etape de Cupă Mondiale câştigate. A fost medaliată la trei dintre cele cinci ediții ale Jocurilor Olimpice la care a participat. A luat argintul în proba individuală de spadă la Beijing, în 2008, iar în 2016, la Rio de Janeiro, a reușit să câștige aurul olimpic alături de echipa României de spadă.

În 2021, la Tokyo, a luat un nou argint olimpic, după ce a pierdut finala la tușa de aur în fața chinezoaicei Yiwen Sun, scor 10-11. Toate performanțele obținute în acest an i-au adus titlul de cea mai bună spadasină a anului.

Ana Maria Popescu va rămâne în continuare legată de sport, însă de această dată nu va mai fi ea cea care urcă pe planşă, ci va sta lângă sportivii care practică scrima şi, cu siguranţă, rolul ei în dezvoltarea acestui sport în România nu s-a încheiat.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.