O lege așteptată de 30 de ani – achiziția de la persoane...

O lege așteptată de 30 de ani – achiziția de la persoane fizice a metalelor feroase și neferoase interzisă!

1 50

Ani de zile comerțul cu fier vechi a fost printre cele mai tari afaceri pentru o zonă „specială de comercianți”. Șmecherii erau sprijiniți de forțe oculte a cărui spate era asigurat de politicini de la cel mai înalt nivel. Vă reamintim scandalul cu fratele pres. Băsescu care lua taxa de protecție de la un clan care se ocupa inclusiv de comercializarea deșeurilor feroase și neferoase, a coror origine/sursă nimeni nu a fost curios să o cerceteze. Asta pentru că parchetele sunt ocupate cu marea și mica corupție… de prin piețe.
Iată că după trei decenii, prin lege, firmele din România nu mai au voie să achiziționeze de la persoane fizice metale feroase și neferoase obținute prin arderea deșeurilor, a decis Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Legea adoptată miercuri, și trimisă spre promulgare introduce această interdicție cu scopul de a limita jaful dar și practici extrem de poluante pentru mediu și sănătatea publică (de exemplu arderea izolației de la cablurile de e.e.).

Legat de această poluare, din 2019 până în ziua de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat peste 130 de intervenții în teren pentru aceste deșeuri arse (sute de tone de deșeuri care au fost arse) pentru a se obține materialele (metale) care mai apoi să fie comercializate. (V.T.)

COMENTARII

  1. Acum centrele de achizitii metale vechi trebuie sa angajeze experi neutri (de unde? ) care sa decida daca metalul adus spre valorificare nu provine din arderea deseurilor. Alta birocratie, alta coruptie. Dar legala!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.