O fortareata zburatoare pentru a-l salva pe Putin !

O fortareata zburatoare pentru a-l salva pe Putin !

0 349

Noul punct de comanda strategica IL-80, construit pe baza unui IL-86, il va salva pe presedintele Rusiei in caz de atac nuclear. Dupa toate probabilitatile, Vladimir Putin crede ca sfarsitul lumii se va produce, scrie,halucinant, publicatia germana Stern.Apocalipsa poate sa vina, liderului de la Kremlin nu-i pasa, sustine revista Stern, potrivit caruia pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa fie dat in folosinta noul avion al presedintelui rus, o adevarata fortareata zburatoare. Aparatul ar trebui sa-l salveze pe Putin daca tara lui va fi tinta unui atac atomic, precizeaza publicatia germana.Pentru ducerea la indeplinire a ambitiosului lor plan de modernizare a fortelor militare, rusii aplica o singura regula, economica si practica: ei reechipeaza vechile avioane sau nave cu aparatura si tehnica de lupta noua. Spre exemplu, bombardierele Tu-160 folosite in Siria „s-au nascut in anii 1980”, dar au fost complet refacute, astfel incat astazi sunt capabile sa utilizeze cele mai moderne rachete de croaziera.

Fortareata

Avionul destinat presedintelui Putin va stationa pe aerodromul moscovit Chkalovski. Pe dinafara, aparatul nu arata deloc ospitalier, pentru pasageri nefiind prevazute geamuri, scrie Stern. In carcasa avionului sunt ascunse sistemele de protectie ale „fortaretei zburatoare”: punctul de comanda trebuie sa fie aparat atat de impulsuri electromagnetice, cat si de atacuri efectuate cu ajutorul unor arme electronice sau rachete.
Desigur, continua Stern, Statele Unite dispun, la randul lor, de astfel de avioane, patru la numar si menite sa salveze conducerea superioara de la Washington in cazul in care va veni sfarsitul lumii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.